Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ziek: WHO benoemt Mugabe tot ambassadeur

  •  
21-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
36762734224_64541afd8f_k

© cc-foto; GCIS www.gcis.gov.za

Met verbijstering wordt er gereageerd op het besluit om de Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe tot goodwill ambassadeur van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO te benoemen. Mugabe heeft zijn land aan de rand van de afgrond gebracht en daarmee ook de gezondheidszorg ernstig verslechterd. Zelf reist de despoot naar het buitenland voor medische behandelingen, een luxe waar de straatarme bevolking alleen maar van kan dromen.
Mugabe werd benoemd door de Ethiopische directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. De 93-jarige heerser zou het bestrijden van niet besmettelijke ziektes zoals hartaanvallen en astma moeten propageren. En passant prees hij Mugabe voor zijn inzet op het gebied van de volksgezondheid.
Een groot aantal organisaties protesteert tegen de benoeming en zeggen “geschokt en diep bezorgd te zijn over deze benoeming, gegeven president Mugabe’s lange geschiedenis van mensenrechtenschendingen en het ondermijnen van de menselijke waardigheid.” De benoeming werd bekend gemaakt tijdens een conferentie van de VN-organisatie in Montevideo.
cc-foto: GCIS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.