4

&… Ziekenhuizen rijker en OV veiliger

EK-gevaren: Laaghangende vlaggetjes en ontploffende frituren ...  Cruijff: Kuyt als verdediger ... Reiskostencheck al 200 duizend keer gedaan ... Half miljoen minder vakantiegangers ... Drug die aanzet tot kannibalisme? ... Steiger uit Japan spoelt aan in VS 

Meer nieuws van vandaag


Ziekenhuizen rijker geworden – Ziekenhuizen zijn in 2011 rijker geworden. Ondanks dat de overheid flink gekort heeft op het geld dat naar de ziekenhuizen gaat, is het vermogen van de ziekenhuizen met 400 miljoen euro gestegen. Dat blijkt uit een analyse van Deloitte. (NOS Radio 1)

Openbaar vervoer iets veiliger – Reizigers in het ov voelen zich iets veiliger dan voorheen en maken minder incidenten mee. Dat blijkt uit de OV- Klantenbarometer, een enquête naar de sociale veiligheid onder reizigers. (NOS)

Reiskostencheck al 200 duizend keer gedaan – De reiskostencheck die de ANWB donderdag lanceerde, is al meer dan 200.000 keer gedaan. ‘Het loopt storm’, aldus een woordvoerder maandag. Met de check kunnen forensen uitrekenen hoeveel euro zij er volgend jaar op achteruitgaan. Vanaf dan wordt loonbelasting geheven over de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer, zoals is afgesproken in het Lenteakkoord. (VK)

Oranje vlaggetjes levensgevaarlijk voor verkeer – De verwachting is dat de komende dagen op veel plekken in Nederland nog Oranjeversiering wordt opgehangen. Het dringende advies van gemeenten en brandweer: hang het hoog. Laaghangende versiering is een gevaar voor het verkeer. (AD)
Tijdens het kijken naar een EK-wedstrijd lopen voetbalfans ook nog eens een hoger risico dat hun frituurpan ontploft, zo waarschuwt verzekeraar Interpolis. (Telegraaf)

Cruijff: Kuyt als back, waarom niet? Schuif wat, wees avontuurlijk – Johan Cruijff vindt dat bondscoach Bert van Marwijk de komende maand alle krediet verdient. Gevraagd naar wat hij zou doen in de schoenen van de bondscoach, kon de voetballegende het toch niet laten om zijn mening te geven. Cruijff zou het anders aanpakken. “Misschien zou ik wel met Dirk Kuyt als rechtsback spelen.” Zegt hij dat nou echt, is van het gezicht van de aanwezigen af te lezen. Dirk Kuyt als verdediger? (Parool)

Ajax en Wakker Dier populair op Facebook – Met een half miljoen fans heeft voetbalclub Ajax veruit de populairste Nederlandstalige pagina op sociale netwerksite Facebook. Wakker Dier heeft de beste interactie met hun volgers. (Adformatie)

Half miljoen minder Nederlanders op vakantie – Een half miljoen minder Nederlanders gaat deze zomer op vakantie in vergelijking met vorig jaar. Toen gingen nog elf miljoen landgenoten een week of langer weg. Dat meldt de ANWB maandag. De daling wordt veroorzaakt door de economische crisis en het lage consumentenvertrouwen. (Metro)

NCRV en IKON maken samen tijdschrift – Op 22 september verschijnt het eerste nummer van het magazine over spiritualiteit en levensbeschouwing. Het gezamenlijke tijdschrift is een eerste stap op weg naar de voorgenomen samenwerking tussen de twee omroepen, die in 2013 zijn beslag moet krijgen. De NCRV en de KRO zullen fuseren, waar de IKON en ZvK (Zendtijd voor Kerken) zich bij aansluiten. (Adformatie)

Wintels wil niet op CDA-lijst – Marcel Wintels stekt zich niet beschikbaar voor de lijst van het CDA bij de verkiezingen in september. De politicus eindigde vorige maand als derde bij de lijsttrekkersverkiezingen van de partij. (NRC)

OM laat kroongetuige Peter La S. in het geheim vrij – Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft afgelopen maandag in het grootste geheim de kroongetuige in het liquidatieproces Peter La S. op vrije voeten gesteld. Dit heeft het OM vanochtend in de rechtszaal bevestigd na berichtgeving van NRC. Op basis van de verklaringen van La S. heeft het OM zes keer levenslang geëist tegen verdachten wegens het uitvoeren van liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Ook La S. was betrokken bij een moord maar hij sloot een deal met het OM. (NRC)

Wijkverpleegkundige blijft bestaan – Het kabinet blijft ook na 2012 geld steken in wijkverpleegkundigen. Gemeenten krijgen daarbij meer te zeggen over de precieze inzet van de buurtzorg. Dat blijkt uit een brief die minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Marlies Veldhuizen van Zanten (Volksgezondheid) donderdag naar de Tweede Kamer sturen. (NU.nl)

CT-scan verhoogt kans op kanker bij kinderen – CT-scans veroorzaken een kleine, maar significante verhoging van het risico op kanker bij kinderen, blijkt uit onderzoek. Volgens de onderzoekers hoeven de CT-scans nu niet in het geheel gemeden te worden. In bepaalde situaties kunnen ze van levensbelang zijn, zoals bij het vaststellen van hoofdletsel. De test zou alleen moeten worden gebruikt als het echt nodig is.  (New York Times)

Amerikaanse scouts heroverwegen anti-homoregel – De Amerikaanse padvindersvereniging (BSA) buigt zich de komende tijd over de vraag of homo’s als scoutingleiders aan de slag mogen. Nu is dat nog niet toegestaan. Dat hebben Amerikaanse media gisteren gemeld. (AD)

Drug die aanzet tot kannibalisme? – De politie in de Amerikaanse stad Miami waarschuwde donderdag voor een drug die zou aanzetten tot kannibalisme. Het idee dat de drug, genaamd ‘cloud nine’, kannibalisme veroorzaakt, ontstond nadat in Miami binnen 10 dagen twee mannen werden opgepakt die vergelijkbare symptomen vertoonden. Bij het eerste incident eind mei werd een naakte man gearresteerd, die stijf van de drugs stukken uit het gezicht van een dakloze beet. Deze week dreigde een man, eveneens zwaar onder invloed, agenten “op te eten”. (De Limburger)

VIDEO Japanse steiger spoelt aan in VS – Een 21 meter lange steiger is aangespoeld op het strand van de Amerikaanse staat Oregon. De steiger is afkomstig uit Japan, alwaar het vorig jaar door de tsunami werd losgerukt van de vissershaven in Misawa. Het gigantische brokstuk lokte meteen heel wat kijklustigen naar het strand. (VRT, Ruwe beelden van CBSN via evn – 07/06/12)

Hackers dreigen Sharia4Holland aan te pakken – Nederlandse hackers van het collectief Anonymous dreigen computergegevens en e-mails van de radicaal-islamitische groep Sharia4Holland te publiceren, als de groep de toon niet matigt. Dat schrijft de krant De Telegraaf vandaag. De computerkrakers claimen de radicale beweging al maanden te volgen en te beschikken over uitgebreide computerlogs en ruim twee gigabyte aan gegevens van deze leden, waaronder de vertakking in België, waarbij zij onder andere in het Arabisch communiceren over terroristische activiteiten en mogelijke plannen en financieringen vanuit het buitenland, zo bericht de krant. (De Morgen)

Foto voorpagina cc: Shirley de Jong

Geef een reactie

Laatste reacties (4)