145

Zijlstra ergert zich aan Dijsselbloem en Rutte

VVD-leider: Oproep aan burgers om meer geld uit te geven is zinloos ... 'Het is de overheid die te veel geld uitgeeft'

VVD-leider Halbe Zijlstra vindt dat het afgelopen moet zijn met al die oproepen aan burgers om hun geld te laten rollen. Eerst riep premier Mark Rutte met een scheve glimlach op tot consu-méren, dinsdag sloot PvdA-minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, zich bij hem aan. In een interview met Vrij Nederland deed hij eenzelfde oproep, tot ongenoegen van Zijlstra.

In de krant van Wakker Nederland zegt de VVD-leider nu:

Hou nou toch op met dit soort oproepen. Mensen hebben dondersgoed door dat het de overheid is die te veel geld uitgeeft. Zolang daar niets aan gebeurt, moet je niet van Nederlanders verwachten dat ze de knip gaan trekken.”

Dijsselbloem zei in het dinsdag verschenen interview nog dat hij hoopt dat met name de oudere generaties de hand van de knip halen. Zij hebben de afgelopen 20, 30 jaar een groot vermogen kunnen opbouwen, het is tijd dat ze het geld nu laten rollen. Dijsselbloem:

Die vermogens zou je willen mobiliseren. Geeft het uit, ga het investeren, geef het aan je kinderen.”

Het ongenoegen van Zijlstra strekt niet alleen tot Dijsselbloem.

Dit gaat ook om de uitspraken van de premier en zijn collega Samsom. Als coalitie moeten we niet alleen maar roepen, maar laten zien dat het tekort wordt aangepakt en dat de afspraken uit diverse akkoorden worden omgezet in beeld.”

Geef een reactie

Laatste reacties (145)