Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Zijlstra wil dat Israël stopt met uitbreiden illegale nederzettingen

  •  
11-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
26172070819_c3495bea7d_k
Minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) wil dat Israël stopt met het uitbreiden van nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Zijlstra, die ook al niet te spreken was over de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, deed zijn uitspraken in Brussel, voorafgaand aan een overleg met de Israëlische premier Netanyahu.
Volgens Zijlstra was het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad ‘onverstandig en contraproductief’. Wanneer Israël ook de illegale nederzettingen op Palestijnse grond blijft uitbreiden is dat ‘elke keer weer een stapje terug in het vredesproces’ en: ‘Als we echt tot een eindoplossing willen komen, is het goed als Israël hiermee ophoudt.’
Met zijn uitspraken volgt Zijlstra de lijn van de Franse president Macron. Die noemde de beslissing van Trump ook al ‘een gevaar voor de vrede’ en riep Israël op om de uitbreiding van nederzettingen op illegaal bezet Palestijns grondgebied direct te staken en te werken aan een vertrouwensband met de Palestijnen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.