Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zijlstra richt pijlen op buitenlandse kunststudenten

  •  
02-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_HalbeZijlstra_Kennisland_300_01.jpg
Staatssecretaris (Cultuur/Onderwijs) onderzoekt op verzoek van PVV hoeveel van de buitenlandse studenten na hun studie in Nederland blijven
Het is ook nooit goed. Vertrekken buitenlanders naar hun eigen land, is de PVV nog niet tevreden. Nu is de PVV weer bang dat er geld verdwijnt in de opleiding van buitenlanders die met de opgedane kennis weer naar hun vaderland vertrekken. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur/Onderwijs) neemt deze vrees serieus en gaat onderzoeken of er wel genoeg studenten van met name kunstopleidingen in Nederland aan het werk gaan. Dat meldt het Cultureel Persbureau.
Zijlstra zegde dit toe tijdens een algemeen overleg over het sectorplan voor het Kunstvakonderwijs, donderdag 1 maart in de Tweede Kamer. Aan Nederlandse kunstvakscholen studeren veel studenten uit het buitenland. Het verzoek van PVV werd gesteund door regeringspartijen VVD en CDA. De partijen lijken vooral op zoek naar redenen om buitenlandse studenten voortaan te weren van kunstopleidingen.
Foto-cc: Kennisland
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.