Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zijn de boeren de volkssympathie aan het verspelen?

  •  
16-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kee & Van Jole bespreken natuurlijk de boerenacties en de impact daarvan op de publieke opinie. Kee constateert dat de stemming aan het omslaan is. Van Jole benadrukt dat de meeste boeren gematigd zijn en het protest geleid wordt door radicale boeren die zich laten leiden door Baudet. “Hun doel is te polariseren en de tegenstelling tussen platteland em randstad te vergroten.”
Kee vertelt daarna over de uitglijders van VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz die tot twee keer toe afweek van het VVD-standpunt, eerst met een verbod op zwaar vuurwerk en afgelopen maandag bij Pauw waar ze pleitte voor clementie met Kalifaat-kindjes jonger dan 7 jaar. “Na de uitzending was ze heel lang aan de telefoon met ik vermoed fractiegenoten in plaats van gezellig napraten. Tegelijkertijd krijgt ze juist meer vrijheid van de partij omdat ze zo uitgesproken is.”
Daarna gaat het nog over het royement van de voorzitter van de Partij voor de Dieren, een stap die eerder door Binnenhof-insider Kee voorspeld werd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.