Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo diepgeworteld zit racisme in Amerika

  •  
20-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
tyra_byrd.png
Bijna hele politiekorps dient ontslag in na het nieuws dat nieuwe burgemeester een zwarte vrouw is.
In het Amerikaanse stadje Parma in Missouri is verontwaardigd gereageerd op het nieuws dat bijna alle politie-agenten hun ontslag hebben ingediend toen ze hoorden dat hun nieuwe burgemeester een donkere vrouw was.
De nieuwe burgemeester, die in Parma is geboren en getogen, werd vorige week beëdigd als opvolger van Randall Ramsey die 37 jaar lang burgemeester van het stadje was. Vrijwel meteen volgden de ontslagmeldingen.
Niet alleen vijf van de zes agenten uit het dorp dienden hun ontslag in, ook de advocaat van het dorp, een gemeente-ambtenaar en een toezichthouder van de watervoorziening namen ontslag. Volgens de lokale media zijn alle medewerkers blank.
Als reden voor hun ontslag zouden de medewerkers de ‘veiligheid’ hebben genoemd, maar wat die veiligheidsredenen precies inhielden, hebben ze niet toegelicht.
Volgens veel bewoners in het dorp hebben de medewerkers ontslag ingediend omdat ze ertegen zijn dat een donkere vrouw aan het roer komt in de gemeente. De medewerkers werkten allemaal al jaren in dienst van de blanke burgemeester.
De nieuwe burgemeester zei in een interview niets te weten van veiligheidsrisico’s en kondigde aan snel weer orde op zaken te willen stellen in het stadje.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.