13

Zo kan het ook: Londen stuurt ‘minister van homohuwelijk’ naar Sotsji

Minister Maria Miller, die als minister naam heeft gemaakt door het homohuwelijk in te voeren, vertegenwoordigt Engeland op Olympische Spelen

London stuurt minister Maria Miller naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Miller maakte naam als minister door het homohuwelijk mogelijk te maken in Engeland en Wales. De winterspelen beginnen op 7 februari.

De anti-homopropaganda wetgeving is Rusland op veel kritiek komen te staan. Het mensenrechten-onterende beleid van Rusland is aanleiding geweest voor een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en België, om geen politieke delegatie te sturen. Namens Nederland gaan koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte  en minister van Sport Edith Schippers.

De Amerikaanse president Barack Obama liet eerder weten dat tennislegende Billie Jean King – een van de eerste vrouwelijke topatleten die uit de kast kwam als homoseksueel – namens de VS de honneurs zal waarnemen op de Olympische Winterspelen in Sotsji.

De vage anti-homopropaganda wetgeving wordt in Rusland gebruikt om LHBT-Russen openlijk te kunnen discrimineren, vervolgen en zelfs hun kinderen af te nemen.

cc-foto: the Department for Culture, Media and Sport

Geef een reactie

Laatste reacties (13)