Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo kan het ook: Londen stuurt 'minister van homohuwelijk' naar Sotsji

  •  
15-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
maria300.png
Minister Maria Miller, die als minister naam heeft gemaakt door het homohuwelijk in te voeren, vertegenwoordigt Engeland op Olympische Spelen
London stuurt minister Maria Miller naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Miller maakte naam als minister door het homohuwelijk mogelijk te maken in Engeland en Wales. De winterspelen beginnen op 7 februari.
De anti-homopropaganda wetgeving is Rusland op veel kritiek komen te staan. Het mensenrechten-onterende beleid van Rusland is aanleiding geweest voor een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en België, om geen politieke delegatie te sturen. Namens Nederland gaan koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte  en minister van Sport Edith Schippers.
De Amerikaanse president Barack Obama l iet eerder weten dat tennislegende Billie Jean King – een van de eerste vrouwelijke topatleten die uit de kast kwam als homoseksueel – namens de VS de honneurs zal waarnemen op de Olympische Winterspelen in Sotsji.
De vage anti-homopropaganda wetgeving wordt in Rusland gebruikt om LHBT-Russen openlijk te kunnen discrimineren, vervolgen en zelfs hun kinderen af te nemen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.