Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo ver is het al gekomen in de VS: kogelvrije kinderdekens

  •  
11-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
obamaguns.jpg
Video: Obama gefrustreerd om starre houding Amerikanen tov wapenbezit, geen enkel ander ontwikkeld land heeft elke week 'mass shooting'
Slechts uren na een schietpartij op een school in Oregon, sprak de Amerikaanse president Obama zijn frustratie uit over de onwil van veel Amerikanen en politici om de wapenwet ook maar een beetje te hervormen. “De Verenigde Staten heeft geen monopolie op gestoorde mensen, maar is wel enige ontwikkelde land ter wereld waar dit – wekelijks – gebeurt.”
Gezien het feit dat veel Amerikanen het dragen van een wapen als fundamenteel recht beschouwen, ziet het er niet naar uit dat er op korte termijn vanuit overheidswege  veel zal veranderen. Steeds meer bezorgde burgers, zoals de vader van een slachtoffer van het bloedbad in Santa Barbara, roepen daarom op tot actie.
Ook het bedrijfsleven heeft oog voor de problematiek en verkoopt nu kogelvrije dekentjes (of matjes) waaronder kinderen zich kunnen verschuilen bij eens schietpartij. Of de notoir armlastige openbare scholen in de VS zich de duizend dollar per dekentje kunnen permitteren, is nog maar zeer de vraag.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.