Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo vernedert de politie in Bahrein burgers

  •  
29-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bahrein_300_02.jpg
Video met politiegeweld leidt tot golf van verontwaardiging ... Agent aangehouden 
Een video van een agent in Bahrein, die zonder enige aanleiding een burger, die een baby op z’n arm draagt, in het gezicht slaat, heeft een golf van verontwaardiging losgemaakt. De agent is nu gearresteerd, een unicum.
De – ondertitelde – beelden die zondag werden geschoten zijn inmiddels al een half miljoen keer bekeken en hebben een stortvloed van kritiek losgemaakt, van commentatoren tot dichters. Nadat kort daarop een andere video opdook van een man die wordt afgetuigd door ME-ers, veroordeelde de minister van Binnenlandse Zaken het geweld en riep burgers op beelden van dergelijke taferelen in te leveren bij justitie. Die oproep komt nogal hypocriet over omdat twee weken eerder een mensenrechtenactivist werd gearresteerd omdat hij het politiegeweld bij protesten had geregistreerd.
Ondertussen twitterde de landelijke korpschef van Bahrein dat de video het resultaat was van een complot tegen de autoriteiten. Volgens de politieman worden agenten doelbewust in de val gelokt en geprovoceerd om zo propagandamateriaal te vervaardigen.
In het autoritair geregeerde Bahrein is het al twee jaar onrustig.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.