Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zo zien één miljoen vluchtelingen in Nederland eruit

  •  
28-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
vluchtelingen300_02.jpg
Diederik van Vleuten vertelt in De Wereld Draait Door over de massale vluchtelingenstroom uit België naar Nederland in 1914
Het aantal vluchtelingen naar Europa neemt gestaag toe. Syriërs die vluchten voor de oorlog in hun thuisland, maar ook andere mensen die vluchten voor honger en opzoek zijn naar een plek voor zichzelf en hun kinderen waar ze veilig kunnen zijn. Nederland lijkt over de kwestie verdeeld; moeten we de vluchtelingen toelaten, of moeten we de grenzen juist sluiten?
In De Wereld Draait Door vertelt Diederik van Vleuten over de één miljoen Belgen die in de Eerste Wereldoorlog naar Nederland vluchtten, en over hoe ze met open armen werden ontvangen. De gelijkenis met hoe het er tegenwoordig aan toe gaat, is frappant: particulieren die begaan zijn met de vluchtelingen, stelden hun huizen open. Totdat de overheid besloot dat hulp gestroomlijnd moest worden.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.