18

Zomergasten: Van Dis, Vrienten, Verwaayen, Wertheim

Presentator Jan Leyers: 'Ik hoop dat het slecht weer is'

Terwijl Nederland snakt naar een zomerse zomer, zit in Vlaanderen de nieuwe presentator van VPRO’s Zomergasten te hopen op regen, wind, hagel en misschien zelfs wel ijzel. De VPRO onthulde vandaag welke gasten er vanaf 22 juli te zien zijn in het programma dat een soort Heilige Mis is voor mensen die altijd zeggen geen tv te kijken.


Meest opvallende gast: Adriaan van Dis, de schrijver en oud-presentator die het programma al diep in de vorige eeuw een iconische status bezorgde. Ook opvallend: Henny Vrienten, frontman van de groep Doe Maar, de eerste Nederlandse popband die Nederlands tot een taal van de popmuziek maakte en tienermeisjes en masse flauw liet vallen.

Ook te gast: cabaretier Micha Wertheim (zie video), trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, Acatel-Lucent-topman Ben Verwaayen en socioloog Jolande Withuis.

NRC Handelsblad heeft mini-interviews met de gasten. Meestbelovende quote komt van Wertheim: “Ik hou ervan als een gesprek onaangenaam wordt.”

De Volkskrant citeert de nieuwe, uit België aangetrokken presentator Jan Leyers: 

De 54-jarige Leyers zei nog nooit zo naar iets te hebben uitgekeken als naar het presenteren van Zomergasten. ‘Verder hoop ik dat het slecht weer is.’

Welke van de gasten lijkt je de boeiendste avond op te leveren? Laat het weten in een reactie. Of doe de Facebook-poll

Geef een reactie

Laatste reacties (18)