Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zondag met Lubach: ‘Hey Geert Wilders, #hoedan?’

  •  
20-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
289 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-02-20 om 10.03.13
Meestal als je jezelf verkiesbaar stelt, presenteer je een partijprogramma waarin je aan de kiezer duidelijk probeert te maken wat je plannen zijn en hoe je die wilt verwezenlijken. Arjen Lubach probeert met een open vizier naar de PVV te kijken. De-islamiseren, dingen met de zorg en law en order, check. Ook Wilders presenteerde een A4tje, met van 259 woorden, waarop zaken stonden als: ‘Alle moskeeën en islamitische scholen dicht, verbod koran.’ en ‘Geen geld meer naar ontwikkelingshulp, windmolens, kunst, innovatie, omroep enz.’ Juist. Kennelijk heeft de PVV het hele idee dat plannen ook uitgewerkt moeten worden als je een land wilt regeren, een beetje losgelaten.
Aangezien de verkiezingen voor de deur staan lijkt het Lubach tijd dat de voorstellen zo langzamerhand een beetje concreet worden. Dus gaat hij op zoek naar antwoord op de vraag: hoe dan? Bekijk hierboven welke antwoorden hij vond.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.