17

Zoon Sakineh: ‘Tv-bekentenis door marteling verkregen’

22-Jarige zoon van met steniging bedreigde Iraanse heeft moeder sinds bekentenis niet gezien. 'Moordenaar van mijn vader is bekend, ik heb hem zelf vergeven'

De Amerikaanse nieuwssite Huffington Post interviewde Sajjad, de 22-jarige zoon van Sakineh Mohammadi Ashtiani. De Iraanse wordt vervolgd voor overspel en de moord op haar man. De straf die hierop staat, is publieke steniging. Sajjad zegt dat zijn moeder’s tv-bekentenis door marteling is verkregen. Hij heeft haar sindsdien niet meer mogen zien.

In het interview met de Huffington Post vertelt Sajjad dat zijn moeder is gemarteld om haar de moord op haar man, Sajjad’s vader te laten bekennen. De Iraanse autoriteiten wilden per se deze zaak heropenen. “Dat maakt het makkelijker voor ze om haar te executeren”, zegt de jongeman. 

De Iraanse autoriteiten hebben beweerd dat de zaak nooit was gesloten. Intussen is het dossier van de zaak zoek. Noch Sajjad noch de advocaat van Sakineh heeft eraan kunnen komen.

Sajjas is echter voor de volle honder procent overtuigd van de onschuld van zijn moeder. Hij weet wie de moordenaar van zijn vader is en heeft de man, die hij Taheri noemt, zelfs vergeven. “Hij is de vader van een driejarig meisje. Hij heeft voor mij en mijn zus veel tranen gelaten. Wij wilden niet verantwoordelijk zijn voor zijn executie”, aldus Sajjad. 

Lees meer bij de Huffintong Post

Foto-cc: Bruce

Geef een reactie

Laatste reacties (17)