Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorg buiten Europa uit het basispakket

  •  
01-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
ANP-EdithSchippers300_04.jpg
Plan minister Schippers in september naar de Kamer ... Verdragen met Marokko en Turkije opzeggen wordt lastig
Een verre reis in het verschiet? Dan moet u zich binnenkort wellicht extra verzekeren voor ziektekosten. Minister Schippers van Volksgezondheid wil de werelddekking uit het basispakket halen. Een voorstel van deze strekking gaat in september naar de Tweede Kamer. De minister denkt zo jaarlijks zestig miljoen euro te kunnen bezuinigen, meldt de NOS.
Zorgkosten in Europa worden nog wel vergoed, is bij de NOS te lezen. Een Nederlandse vakantieganger die in Europa ziek wordt en naar een dokter of ziekenhuis moet krijgt de kosten nog wel vergoed uit het basispakket.
Om het schrappen van de werelddekking mogelijk te maken, moeten enkele verdragen worden aangepast, waaronder die met Turkije en Marokko. Volgens de NOS verlopen de onderhandelingen hierover moeizaam. Jaarlijks wordt er voor ongeveer tien miljoen euro aan zorg in Turkije vergoed en vijf miljoen in Marokko.
Verzekeraars willen nog niet reageren. Een betrokkene erkent tegenover de NOS dat toeristen duurder uit zullen zijn door het plan van de minister. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.