29

Zorggroep ZONL ontslaat 290 thuiszorg medewerkers

Abvakabo: 'Ontslag volstrekt onzinnig' 

In de Noord-Oost Nederland verliezen 290 thuiszorgmedewerkers hun baan. Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) heeft de ontslagprocedure ingezet omdat de organisatie volgend jaar minder geld krijgt van de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland.

Vakbonden Abvakabo en CNV Publieke Zaak noemen de beslissing onbegrijpelijk en volstrekt onzinnig. Volgens heb hebben de gemeenten voldoende geld om aan de thuiszorg zoals die nu georganiseerd is, overeind te houden, maar willen ze goedkopere zorg inkopen.

Onlangs nog hebben de gemeenten zelf geld aangevraagd bij het ministerie van VWS. Door die regeling zouden de thuiszorgmedewerkers juist gewoon in dienst kunnen blijven. “Die aanvraag kan elk moment worden gehonoreerd. Het is volstrekt onzinnig dat er alvast ontslagprocedures worden gestart”, aldus bestuurder Riek van Kampen namens de bonden. Al meer dan 11 weken voeren de bonden vanuit een actietent naast het gemeentehuis van Steenwijkerland actie. “Dit massaontslag voelt dan ook als een mes de rug”, aldus Van Kampen

Volkskrant: Zorggroep ZONL ontslaat bijna 300 medewerkers

cc-foto: SP

Geef een reactie

Laatste reacties (29)