Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zorgverzekering voor velen onbetaalbaar

  •  
31-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
platzak.jpg
Aantal betalingsregelingen fors toegenomen
Uit een rondgang langs vier grote verzekeraars door het Algemeen Dagblad blijkt dat veel mensen de maandelijkse zorgpremie financieel niet meer kunnen opbrengen. Enkele duizenden klanten hebben simpelweg geen geld voor de verzekering. Het aantal klanten dat een betalingsregeling wil treffen is fors toegenomen ten opzichte van vorig jaar.
Bij zorgverzekeraar Menzis doen zo’n 200 mensen per dag een aanvraag voor een betalingsregeling. Dat laat woordvoerder Richard Lancée aan het AD weten. “Dat waren er vorig jaar om deze tijd nog honderd per dag. Wij verwachten dat die groep mensen met financiële problemen alleen maar groter wordt.”
Verzekerden die nu in geldnood zitten krijgen een regeling aangeboden waarmee ze het verschuldigde bedrag in termijnen kunnen terugbetalen. Volgens hoogleraar zorgverzekeringen Wynand van de Ven doen de betalingsproblemen zich vooral bij zorgverzekeringen voor omdat er weinig tot geen sancties tegenover staan.
Als je de huur niet betaald, wordt je je huis uitgezet. Als je gas en elektra niet betaalt, word je afgesloten. Maar als je de zorgpremie niet betaalt, word je nog steeds door de ambulance meegenomen, als je bloedend op straat ligt.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.