12

Zuckerberg eet alleen dieren die hij zelf slacht

Facebook-oprichter maakte kippen, geit en varken dood

Mark Zuckerberg (27), oprichter van Facebook en miljardair, heeft zich voorgenomen alleen nog vlees te eten van dieren die hij zelf heeft geslacht.

‘Net een varken en een geit geslacht’, liet hij op 4 mei via zijn Facebook-pagina weten aan zijn meer dan 4 miljoen ‘vrienden’. Nu wordt duidelijk dat de slachtpartij onderdeel is van een nieuwe levensstijl.

Zuckerberg is praktisch vegetariër maar maakt een uitzondering voor dieren die hij zelf ombrengt, meldt onder meer Het Laatste Nieuws:

De Facebookstichter, die gisteren nog op de G8-top sprak met wereldleiders over de impact van internet op de economie, beweert dat zijn jongste uitdaging tot hem kwam tijden een barbecue die hij bij hem thuis hield. Een aantal gasten vertelden Zuckerberg dat ze moeite hadden met een portie van een varkentje dat hij aan het spit had geroosterd, omdat ze het beeld van een levend biggetje niet uit hun hoofd konden zetten. 

Volgens de krant zit het anders:

Dichter bij de waarheid is waarschijnlijk dat Zuckerberg sinds een poosje in de buurt woont van Jesse Cool, de vrouwelijke chef die al 35 jaar organisch eten predikt in Silicon Valley. Het was Cool die Zuckerberg op sleeptouw nam, voorstelde aan organische landbouwers in de buurt én die zijn hand vasthield toen hij zijn eerste varken, geit en kip zelf doodmaakte. 

In Nederland is thuis slachten overigens verboden, met een jachtvergunning mag het wel in het open veld.

Fortune: Mark Zuckerberg’s new challenge: Eating only what he kills (and yes, we do mean literally…)

cc-foto: Michael Praetorius

Geef een reactie

Laatste reacties (12)