Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zware explosie hartje Parijs, twee doden en tientallen gewonden

  •  
12-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4727 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2019-01-12 om 13.56.08
Een zware explosie in het centrum van Parijs heeft aan ten minste twee mensen het leven gekost. Dat melden Franse media. Ook raakten tientallen mensen gewond, enkelen daarvan ernstig. De explosie vond plaats in een bakkerij, als gevolg van een gaslek.
Het incident vond plaats de Rue de Trévise, in het negende arrondissement. Een druk gedeelte van de Parijse binnenstad. Op de beelden die al direct via sociale media naar buiten kwamen is te zien dat de schade aan de omgeving immens is. De overleden slachtoffers waren brandweerlieden. Zij waren al bij de bakkerij aanwezig om het gaslek te inspecteren toen de explosie plaatsvond.
Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner liet weten geschokt te zijn. Hij was na het ongeluk aanwezig op de rampplek samen met premier Edouard Philippe en burgemeester Anne Hidalgo. In de buurt is een opvangcentrum geopend voor slachtoffers.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.