0

Zweedse schoolmoordenaar was nazi-fan

21-jarige die donderdag een slachtpartij aanrichtte op school Trollhättan verheerlijkte Hitler en Nazi-Duitsland op YouTube

Een jonge man van 21 heeft donderdag twee mensen vermoord bij een lugubere steekpartij op een school in Zweden. De gemaskerde jongen liep de school binnen met diverse ‘mesachtige objecten’, doodde een docent, verwondde een andere docent en twee leerlingen van 17 en 15 jaar. De jongen van 17 is inmiddels aan zijn verwondingen overleden, de leerling van 15 en de tweede docent die werd neergestoken liggen met ernstige verwondingen in het ziekenhuis. De dader werd neergeschoten en fataal verwond toen hij de toegesnelde politie wilde aanvallen. De politie heeft de dader geïdentificeerd maar maakt zijn naam nog niet bekend.

Leerlingen dachten eerst dat het om een Halloween-stunt ging, toen de man gekleed in een lange zwarte jas, Duitse helm en met een Darth Vader-masker op de school binnenliep, begeleid door onheilspellende muziek. Een scholier die anoniem wenst te blijven maakte zelfs bijgevoegde foto van de moordenaar en twee medeleerlingen. Toen een leraar de man vroeg wat hij kwam doen en hem verzocht te vertrekken om dat hij de kinderen bang zou maken werd hij neergestoken. 

Zweedse media meldden dat de dader een YouTube-account had waarop hij filmpjes postte waarin Hitler en Nazi-Duitsland werden verheerlijkt. Ook zou hij zich online kritisch hebben uitgelaten over de islam en immigratie. De politie heeft bevestigd dat de extreem-rechtse sympathiën van de dader onderdeel zijn van het onderzoek, maar wil er verder nog geen uitspraken over doen. wel zouden er diverse ‘interessante objecten’ zijn aangetroffen bij de huiszoeking.

De Zweedse premier Stefan Lofven is naar Trollhättan gereisd om de bewoners bij te staan op deze ‘zwarte dag’.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)