18

Zzp’ers in actie tegen trage betaling overheden en bedrijven

Zelfstandigen zonder personeel in problemen door traag of zelfs niet betalende opdrachtgevers ... Petitie is opgestart

Zzp’ers hebben als ondernemers te maken met traag betalende overheden en bedrijven en daarom is er een petitie opgestart: ‘Stop wanbetalingen bij zzp’ers’. Inmiddels is de petitie in een maand tijd door 2.500 mensen ondertekend.

Overheden, die zelf het goede voorbeeld moeten geven in hoe om te gaan met financiele verplichtingen, betalen hun facturen soms tergend traag of soms helemaal niet. Datzelfde geldt voor bedrijven en andere opdrachtgevers. Zzp’ers moeten soms tot drie maanden wachten.

Rookworst
Bas van Riel is eigenaar van een onderhoudsbedrijf. Hij plaatste nieuwe wanden en deuren bij een Hema-vestiging in Almere en panieksluitingen bij Albert Heijn in het Gooi en zag zijn geld pas drie maanden na het indienen van zijn facturen overgemaakt worden. Om zijn punt te maken kocht hij een rookworst en zei dat hij het pas over 90 dagen zou gaan betalen.

Dat vonden ze heel raar. Nou, zei ik, dat is precies wat jullie werkgever doet.

Het probleem van traag betalende overheden en bedrijven is voor zzp’ers extra risicovol omdat zij een stuk minder sterk staan bij wanbetaling dan multinationals met een stevig juridische afdeling.

Volkskrant: Wanbetaling plaag voor zzp’ers

Cc-foto: images of money

Geef een reactie

Laatste reacties (18)