Laatste update 23:16
4.581
141

oud-bestuurslid GroenLinks Den Haag

Ik ben op 2 november 1975 geboren in Khartoum (Soedan) en woon sinds 2005 in Den Haag. Ik ben vader van twee kinderen. In mijn dagelijkse leven ben ik financial officer bij een maatschappelijke organisatie (Maatwerk bij terugkeer).
Sinds mijn jonge jaren heeft de politiek mijn aandacht getrokken. Het begon in Soedan waar ik vandaan kom. Destijds was ik actief in de studentenafdeling van de communistische partij op de Ahlia Universiteit. Het was mij duidelijk dat sociale ongelijkheid de maatschappij geen goed doet.
In 2006 heb ik het besluit genomen om mijn politieke activiteiten in Nederland voort te zetten. Het gedachtegoed van GroenLinks sprak mij aan. De visie die GroenLinks voor dit land heeft, kwam overeen met mijn visie. Daarom ben ik sinds september 2012 penningmeester van GroenLinks Den Haag geworden. Ik hou me bezig met het investeren in groene economie, armoedebestrijding, vrouwenemancipatie, tolerantie bevorderen, integratie en acceptatie van minderheden en hoe om te gaan met de verharding die laatste jaren in de maatschappij plaats vond en ten slotte met de politieke ontwikkeling in het Midden Oosten. In 2014 ben ik gestopt als bestuurslid.

Wilders wil concentratiekampen

Er is geen andere benaming voor het opsluiten van onschuldige mannelijke vluchtelingen zonder aanleiding

gevangGeert Wilders wil mannelijke asielzoekers ‘preventief’ opsluiten in asielzoekerscentra (azc’s). Daartoe riep de PVV-leider op in een videoboodschap, waarin hij termen als ‘seksuele jihad’ en ‘verkrachtingsepidemie’ gebruikt. Volgens Ahmed Abushaam moeten we het beestje bij de naam noemen en betekent de oproep van Wilders het opnieuw wegsluizen van mensen naar concentratiekampen.

Ik krijg een nare smaak in mijn mond als mensen die pretenderen democratisch te zijn niet anders dan discriminerende, haatzaaiende en racistische scenario’s schetsen. Iedereen mag en kan zeggen waar hij of zij voor staat maar alles heeft een grens. Zoals de grens zogenaamd gesloten moet worden voor vluchtelingen, zo zijn er ook grenzen aan wat men wel of niet mag zeggen.
De basisbeginselen van onze beschaving zijn niet voor niets in onze grondwet opgenomen. Sommigen denken dat er niets mis is met de oproep tot verzet, van Wilders, die vaak gepaard gaat met geweld. Dat geweld wordt afgekeurd maar tegelijkertijd wordt diezelfde oproep tot verzet tegen azc’s niet teruggetrokken. Terwijl we ons ervan bewust zijn dat het geweld door die oproep veroorzaakt wordt.
Ik heb de PVV nooit horen zeggen: ‘sluit die relschoppers die raadsvergaderingen verstoren achter de tralies op’. Enkel: ‘sluit de vluchtelingen op in kampen’. Sterker nog, ‘laten we de concentratiekampen heropenen in Nederland’. Het klinkt cru maar ik kan er niets anders van maken.

Daarbij heb ik tevergeefs geprobeerd de nuance te vinden in de oproep van Wilders om mannelijke vluchtelingen in azc’s op te sluiten. In Den Haag schijnen ze het heel moeilijk te vinden om het beestje bij de naam te noemen maar daar heb ik geen problemen mee.

Want is er werkelijk nuance te vinden in een oproep tot verzet? Men wil niemand voor racist uitmaken maar ik vraag me oprecht af of dergelijke uitingen een andere betekenis hebben dan wat ik ervan begrepen heb. Want er is, volgens mij, geen andere benaming dan ‘concentratiekampen’ voor het opsluiten van – vooralsnog – onschuldige mannelijke vluchtelingen in kampen.

cc foto: Stefano Corso 

Geef een reactie

Laatste reacties (141)