974
17

Adviseur, jurist

Een door de wol geverfde in oorsprong juridische generalist met als specialiteit sociaal recht (Participatiewet, Wmo en ook Jeugdwet). Heeft een grote algemene en historische kennis en daarom een grote belangstelling voor wat er zich in de samenleving afspeelt. Politiek betrokken en breed ontwikkeld, waaronder ook op het terrein financiën.

Abortusverbod in Alabama en Missouri

Als de heiligheid van het leven echt een issue was dan hadden deze echte christenen niet miljoenen Indianen vermoord

Een vorm van verregaande barmhartigheid en respect voor het leven van anderen?
Was het maar waar!
De witte christelijke mannen in deze staten hebben besloten dat abortus uit den boze is.
Zelfs als een vrouw daar niet van en ook niet mee gediend is.
De diepere achtergrond hiervan is de knechting van vrouwen. Mannen zijn de baas en vrouwen moeten baren als de mannen dat willen, wat denken ze wel!

De aanval door deze veelal christelijke mannen op de vrijheid van de keuze voor abortus met als redengeving ‘Pro LiFe’, is hol en voos omdat dezelfde witte mannen met donkere pakken en rode das geen enkel probleem hebben met het doden van burgers in landen waar ze mee in oorlog waren en ook in landen waar ze niet mee in oorlog zijn. Als de heiligheid van het leven echt een issue was hadden deze echte christenen niet miljoenen Indianen vermoord, of in Vietnam en Irak een zeer wrede oorlog gevoerd waar voornamelijk burgers het slachtoffer van waren.

Er is maar één conclusie mogelijk; andere levens dan Amerikaanse tellen niet. Precies het omgekeerde van America First. Het zijn dezelfde mannen die met hun familie tot aan de tanden bewapend bij de kerstboom op de foto gaan en over vrede zingen, maar die geen maatregelen willen nemen om schoolshootings te voorkomen of het wapenbezit te beperken.

Bizar en gevaarlijk. Niet alleen in Amerika maar ook in Europa, voornamelijk nog Oost-Europa, begint dit soort fascistisch christendom de kop op te steken. Maar ja, op de koppel van Duitse soldaten stond ook ‘Gott mit uns”, mij verbaast dat niks.


Laatste publicatie van Harry Bleeker

  • Homo Vanus

    Waarover men spreken kan, daarover moet men niet zwijgen

    september 2020


Geef een reactie

Laatste reacties (17)