1.198
23

Amerikadeskundige en senior consultant bij Dröge & van Drimmelen

Kirsten Verdel (Leiderdorp, 29 januari 1978) is een Nederlandse bestuurskundige, politica en publiciste. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 was ze als enige buitenlander werkzaam op het landelijk hoofdkwartier van de Democratische Partij. Na de winst van Obama keerde zij terug naar Nederland. Op 19 januari 2009 bracht zij het boek Van Rotterdam naar het Witte Huis uit over haar tijd in het campagneteam van Obama.

Beatrix, ik mis haar nu al

Ze is bijna mijn hele leven koningin geweest

Over een uur kondigt Beatrix 99,9% zeker aan dat ze vertrekt als koningin. Ze geeft haar troon op, doet afstand van haar troon, zoals dat heet. Oftewel: abdicatie, het neerleggen van de vorstelijke functie bij leven (de vorstelijke functie wordt beëindigd door overlijden). Ik vind het jammer. Ik mis haar nu al.

Beatrix is bijna mijn hele leven koningin geweest. Maar ik snap het ook wel, ze wordt overmorgen 75 en ze wil nu wel met pensioen. Heeft ze ook wel verdiend, zeker met de laatste loodzware jaren met Friso, de aanslag in Apeldoorn en de damschreeuwer. Mooi goed voorbeeld ook, doorwerken tot je 75e.

Het had toch wat geweest zeg, als ze koningin was gebleven tot Amalia het in één keer over kon nemen. Want wat moeten wij nu met een koning? Dat is toch helemaal niet hip meer? Ik hoop nu wel dat we het dan op z’n minst echt goed doen en gaan voor koning Willem-Alexander én koningin Maxima.

En verder is Maxima’s vader vandaag jarig. En ik morgen! Dat is vast ook heel symbolisch voor iets. Ik weet alleen niet voor wat 🙂

Dit artikel verscheen eerder op de blog van Kirsten Verdel. Volg haar ook op Twitter


Laatste publicatie van Kirsten Verdel

  • Van Rotterdam naar het Witte Huis

    In het hart van Obama's campagne

    2009


Geef een reactie

Laatste reacties (23)