1.847
5

Student Nederlands

Jordi Lammers is student Nederlands

Boer zoekt bescherming

Waarom is de KRO niet blij de met geweldige reclame voor Boer zoekt Vrouw in De Wereld Draait Door?

Iedere maandag wordt traditiegetrouw in De Wereld Draait Door (DWDD) de kijkcijferbom ‘Boer zoekt vrouw’ besproken. Onder leiding van Sanne Wallis de Vries worden boeren en kandidaat-partners van deze boeren nu bespot en vernederd. Vooral boer Aad is het slachtoffer van deze satire. Ook Lucky TV parodieert ieder jaar het programma van de KRO en zoekt daarmee de grens op van wat kan en wat over het randje gaat.

De KRO komt op voor haar boeren en besloot DWDD geen rechten meer te geven om beelden uit het programma te gebruiken. Door deze belemmering besloot DWDD maandag de taferelen met poppen uit te beelden, dit tot groot ongenoegen van de KRO.

Hierna werd er aan Yvon Jaspers en Arie Boomsma (beiden werkzaam voor de KRO) doorgeseind dat de omroep het niet op prijs zal stellen als zij nog bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel zouden schuiven. De enige vraag die bij mij bleef hangen was: Waarom is de KRO niet blij met deze geweldige reclame?

Het programma zelf wordt juist bejubeld door de gasten van DWDD. “Doodsaaie edoch prachtige televisie” werd er maandag zonder een spoor van cynisme gezegd. Op het programma zelf werd niets aangemerkt en zelfs Yvon Jaspers werd dit keer niet op haar kleuterlaarsjes aangekeken.

Na het zien van het DWDD-item over Boer Zoekt Vrouw zei iemand in mijn nabije omgeving ‘Wie wil er nu nog meedoen aan Boer zoekt vrouw?’. Ik gaf hem gelijk. De vrouw die Sanne Wallis de Vries steevast met Patrick Lodiers vergelijkt zal dit nog maanden te horen krijgen. Bij de casting van de volgende serie zullen boeren zich vaker achter de oren krabben dan voorheen.

De tweede reden waarom de KRO hier niet blij mee kan zijn is dat ze zich willen ontfermen over de boeren en hun vrouwen. “Onverstaanbare wezens” noemde Sanne Wallis de Vries de vrouwen van Aad. Behalve dat Sanne wel verstaanbaar is heeft ze in mijn ogen verder weinig recht van spreken. Afijn, de KRO voelt zich verantwoordelijk voor hun kandidaten en laat dat op deze manier blijken.

Een slimme of domme zet? Dat laat ik aan de KRO. Het getuigt in ieder geval van een grote loyaliteit tegenover de boeren die meedoen aan het populaire programma. 

Geef een reactie

Laatste reacties (5)