Laatste update 26 februari 2020, 12:40
4.453
121

Adviseur, jurist

Een door de wol geverfde in oorsprong juridische generalist met als specialiteit sociaal recht (Participatiewet, Wmo en ook Jeugdwet). Heeft een grote algemene en historische kennis en daarom een grote belangstelling voor wat er zich in de samenleving afspeelt. Politiek betrokken en breed ontwikkeld, waaronder ook op het terrein financiën.

Boeren geven met Mesdag TBS een geheel nieuwe betekenis

De overheid laat na om de burger te beschermen tegen deze nieuwe "soort van Landstorm” met trekkers, die alles en iedereen bedreigen

Boeren bij het Mediapark

Laten we voor eens en voor altijd vaststellen dat boeren geen romantische helden, die voor ons voedsel zorgen, zijn. Dat is lariekoek. De boeren waar de Nederlandse burger nu mee te maken heeft zijn ondernemers, agrarische dat wel. Met een hele rijke bedrijfstak en de Rabobank eraan vast.

Hun verdienmodel is: ze importeren voer voor hun beesten, vervolmaken daarmee hun product en verkopen dat vervolgens over de gehele wereld. De stront die daar het afvalproduct van is kieperen ze op de stoep van de burger. Onze overheid, te lang gedomineerd door CDA inbreng op landbouwgebied, heeft decennia nagelaten daar iets aan te doen.

Nu het niet langer kan en de overheid wel moet ingrijpen, trekken de boeren de wetenschappelijke cijfers van de overheid (het RIVM) met een zogeheten Mesdag-rapport doodleuk in twijfel. Dat is een gevaarlijke en ontwrichtende actie. Het zijn ondernemers, net als vuurwerkhandelaren en kolenboeren. Die hebben nooit een vergoeding gekregen voor het overbodig worden van hun nering, waarom de boeren wel?

De overheid laat na om de burger te beschermen tegen deze nieuwe “soort van Landstorm” met trekkers, die alles en iedereen bedreigen. Er gebeurt zelfs het tegenovergestelde. De christelijke partijen in de Tweede Kamer sorteren voor op grote vergoedingen, door de overheid aan de boeren te betalen maar ook aan de vissers. Boeren die miljarden aan Europese subsidies hebben zoekgemaakt, en (garnalen-)vissers die 50 procent teveel hebben gevist, maar omdat dat niet meteen bestraft is vrijuit lijken te gaan. Leg dat eens uit aan de slachtoffers van de belastingtoeslagen?

Mesdag. De naam van de TBS-kliniek krijgt een geheel nieuwe betekenis. Niet de wetsovertreder maar de regering zelf lijkt veroordeeld om ter beschikking (TBS) van de dader te staan, in dit geval de boeren, al 70 jaar lang.

Bizar maar waar.


Laatste publicatie van Harry Bleeker

  • Homo Vanus

    Waarover men spreken kan, daarover moet men niet zwijgen

    september 2020


Geef een reactie

Laatste reacties (121)