11.014
121

Jurist

Münire Manisa was voor de PvdA politiek actief als bestuurscommissielid in Amsterdam Nieuw-West en één van de initiatiefnemers van Turks-Nederlands Tegengeluid, een beweging die is ontstaan als reactie op de peiling van Motivaction waaruit zou blijken dat 89% van Turks Nederlandse jongeren sympathiseren met IS. Daarnaast is zij eigenaar van een juridisch advies- en incassobureau in Amsterdam en schrijft ze zo nu en dan voor sonhaber.nl, de grootste nieuwssite onder Turkse Nederlanders.

Met Boos zijn op Boef zijn we er nog lang niet

Je zou haast denken dat Boef hoogstpersoonlijk een bom onder onze geweldig geregelde vrouwenrechten heeft geplaatst door een misselijkmakende uitspraak te doen

Een ‘moslim-‘Boef heeft iets geroepen over meisjes die na middernacht niet in pompoenen maar in hoeren veranderen, dus Nederland (en inmiddels België) in rep en roer. Trek alle debat-bazooka’s uit de kast, paniek en oorlog, welke politieke partij gaat als eerste mondelinge vragen aanmelden in de Tweede Kamer om het gedrag van Boef aan de kaak te stellen? Wie redt het moraal van Nederland? Wie wordt onze superheld?

Wordt het Lilian Marijnissen van de SP? U weet wel, de nieuwe partijleider, die nog amper een jaar geleden aangaf dat zij Donald “grab them by the pussy” Trump ‘verfrissend’ vindt. Of Thierry Baudet van Forum voor Democratie? U weet wel, hem kennen we van zijn volgende uitspraak “de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden. Julien Blanc heeft volkomen gelijk”. Of toch het CDA? CDA-Kamerlid Peters stelde namelijk wel heel snel voor dat alle tenten waar vrouwen komen en alcohol wordt gedronken, Boef niet meer moeten uitnodigen. Dan is het afgelopen met Boef. Ik ben toch benieuwd waarom hetzelfde CDA al maanden stil is over ‘vrouwenmepper’ Camiel Eurlings. En oh ja, Eurlings mag overigens gewoon blijven zitten bij het IOC. Ik heb Peters niet horen vragen of het IOC de beste man wil boycotten.

Hypocrisie
Begrijp me niet verkeerd. Ik erger me aan Boef en zijn muziek. De kinderen van een vriendin (nog maar 5 en 6 jaar) luisteren onophoudelijk naar zijn muziek. Ik zie er de lol niet van in. Maar ik erger me ook enorm aan de hypocrisie van de afgelopen dagen. Je zou haast denken dat Boef hoogstpersoonlijk een bom onder onze geweldig geregelde vrouwenrechten heeft geplaatst door een misselijkmakende uitspraak te doen. En waar de daden van eerder genoemde ‘heren’ Trump, Baudet en Eurlings alleen aan deze ‘heren’ werden toegeschreven, wordt de uitspraak van Boef opeens in de schoenen van alle moslims geschoven. Mislukte integratie, islam, u kent het riedeltje wel. Scheer je weg. Baudet stijgt met de dag in de peilingen terwijl hij geilt op het idee van semi-verkrachten en aanranden. Trump is inmiddels president. Eurlings zit heerlijk op zijn zachte kussentje. En wij? De vrouwen? Wij hebben nog steeds te maken met het verwrongen beeld van mannen over ons (vaak in onze eigen directe omgeving!) en worden gebruikt voor politiek gewin en clickbait terwijl de zogenaamde Superman ons moet komen redden.

Wil je echt van toegevoegde waarde zijn? Leer je zoon dan om een echte heer te zijn. Durf je ook uit te spreken tegen Baudet. Word geen Marijnissen. Ga niet halfslachtig om met vrouwenrechten. Doe niet alleen stoer wanneer het gaat om Boef, maar ook wanneer het gaat om Eurlings. Wees rechtvaardig in je kritiek. Een beter milieu begint bij jezelf. Ga bij jezelf na wat jij van anderen vindt en pas dat aan. Geef het door aan anderen. Wij weten prima dat we geen kechs/hoertjes zijn. Dank voor de steun, maar selectieve verontwaardiging betekent selectieve steun. Als je echt voor vrouwenrechten staat, begin je bij jezelf en je omgeving. Dank u zeer.

Afbeelding: screenshot Instagram

Geef een reactie

Laatste reacties (121)