Laatste update 15:45
2.393
73

Historicus en popproducer

Xavier François Baudet (Groningen 1975) is muziekproducent en schrijver van artikelen over politiek en popcultuur. Hij studeerde Amerikaanse- en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en schreef zijn scriptie over de wisselwerking tussen de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging en de doorbraak van Rock ’n Roll. Zijn bijzondere interesse hebben The Beatles, Zeppelins, Kennedy, de EU en de Amerikaanse verkiezingen. Als producer was hij onder meer betrokken bij het album The Hunt van de art-rock formatie Glossy Jesus.

Cijfers azc’s niet wereldschokkend

Gun politici geen onverdiende kans om te scoren

Telegraaf
De Telegraaf belicht de cijfers

Politici van PvdA, VVD en ChristenUnie hopen nu te scoren door breedsprakig hun zorgen over asielproblematiek te uiten, precies zoals ze enkele maanden geleden nog indruk wilden maken met het wagenwijd openzetten van onze grenzen. Als één ding door de vluchtelingencrisis duidelijk is geworden dan is het wel dat politici met alle winden meewaaien. Helaas wisten we dat voor de crisis ook al.

Ik zelf ben, zoals bekend, geen groot voorstander van volksverhuizingen. Als wereldintegratie het hoogste en heiligste ideaal is waar de Homo Sapiens naar kan streven, dan mogen we er wat mij betreft nog wel een paar millennia voor uittrekken. Ga je te snel, dan zal je onherroepelijk zien dat mensen in conflict raken en elkaar nare dingen aandoen, waardoor bovendien de verwezenlijking van dat ideaal zelf verder wordt bemoeilijkt.

Ik geloof daarom ook niet dat het goed is om in te grijpen in Syrië (of waar ook) en onze moraal op te leggen aan een ander volk. Elke per ongeluk gebombardeerde peuter levert weer een paar honderd zieltjes voor IS op en even zoveel vluchtelingen die naar Europa vertrekken, waar ze rijkelijk worden getrakteerd op de grilligheid van incapabele ‘mainstream politicians’.

Reclame voor democratie is het bepaald niet. Ook al weten wij dat daar überhaupt geen sprake meer van is en kijken wij er al lang niet meer van op, nieuwkomers die hier na toe gelokt werden met valse beloftes zouden wel eens zo bedrogen kunnen uitkomen dat ze zich tegen ons keren. Zo is IS immers ook ontstaan.

Maar om terug te komen op de 55 zedendelicten op 47.000 gevallen. Mij persoonlijk lijkt me dat inderdaad geen reden om ‘de stormvlag te hijsen’, zoals de Katwijkse Burgemeester Jos Wienen het verwoordt. Andere politici spreken er bij wijze van voorzorgsmaatregel schande van, om zich alvast in te dekken tegen de volkswoede die ongetwijfeld zal uitbreken als blijkt dat er op grote schaal is geprobeerd om schokkende cijfers onder de pet te houden.

Déze cijfers zijn echter nauwelijks schokkend te noemen. Laten we niet wéér meegaan in de waan van de dag. En laten we de (mede)veroorzakers van deze crisis niet de kans gunnen zich nu te presenteren als waakzame klokkenluiders. Gun de politiek geen onverdiende kans om te scoren.

Geef een reactie

Laatste reacties (73)