796
11

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

De integratie industrie, deel 2

Ik gun Harchaoui het beste, maar met bijna twee ton voor een normale werkweek lijkt hij me wel erg ruim betaald

De ophef over salaris, bonussen en declaraties van de directeur van Forum, Sadik Harchaoui, lijkt me terecht. Een handige netwerker noemt de Volkskrant hem en zo is het maar net. De argumenten die Pauline Meurs, Eerste Kamerlid, hoogleraar en WRR lid aanvoert voor dat salaris en die verhoging ervan, mogen ook ophef veroorzaken. Vooral omdat ze door een PvdA’er worden aangevoerd.

Ik heb niets tegen Forum op zich maar wel iets tegen de integratie industrie. Dat zijn de netwerkers en analisten die ons maar blijven vertellen dat er van alles mis is, dat er aan gewerkt moet worden en die bijeenkomsten organiseren waar de doelgroep niet komt en die toch een succes verklaard worden. De Turkse hulpgroepen die verkondigen dat Turkse jongeren hulp nodig hebben en zij subsidie.

Een serieus onderzoek lijkt me op zijn plaats. Ik gun Harchaoui het beste, maar met bijna twee ton voor een normale werkweek lijkt hij me wel erg ruim betaald. Vakantiedagen niet opnemen maar laten uitbetalen? Tjonge, dat is wel erg calculerend. Voor de goede zaak doe je dat toch gewoon. Al die organisaties er omheen? Inkopen van vrienden en bekenden? Het is een verhaal dat vervelend cliché matig klinkt. Laat maat zien wat er van waar is.

Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Frans Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (11)