Laatste update 11:16
33.675
91

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

De intense gemeenheid van Thierry Baudet

'Daar hebben al die verlangers naar zuiverheid en vernieuwing dus op gestemd'

Het Forum voor Democratie is geen serieuze politieke beweging maar een verzameling van mafkezen, charlatans en ruziezoekers die vaak bij wat zij nu als kartelpartijen aanduiden, de neus gestoten hebben. Daarvoor werd de afgelopen dagen het bewijs definitief geleverd.

Daar hebben al die verlangers naar zuiverheid en vernieuwing dus op gestemd. Laat het een waarschuwing zijn voor de volgende keer dat zich een verlosser aandient want nu al is duidelijk dat Thierry Baudet de erfenis van Fortuyn heeft verkwanseld.

Cc-foto: Roel Wijnants

De fittie (zo heet dat toch in die kringen?) met Otten legt echter iets nieuws bloot: Baudet is haatdragend en intens gemeen.

In het rapport waarmee hij probeert zijn tegenstander weg te zetten als iemand die je met geld niet kunt vertrouwen, komt een transactie voor met een zakenvrouw, die tot de kennissenkring van Otten behoort. Baudet noemt deze dame tot tweemaal toe “minnares”. Het doet er niet toe of het waar is. Het is een volstrekt ongepaste inmenging in het persoonlijke leven van Henk Otten. Het is een poging om hem ook in zijn persoonlijk leven in de problemen te brengen. Dat is een laagheid. Dat is intens gemeen. Dat is een teringstreek.

Tot zo iemand wil een fatsoenlijk mens geen enkele betrekking hebben. Baudet kan nog zoveel lavendel om zich heen hangen, de stank zal hij er nimmer mee weten te maskeren.


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (91)