1.666
35

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

De regeringskrant wordt al onrustig

De Telegraaf opent de aanval op de PvdA

Volle aanval op de PvdA afgelopen zaterdag in de wakkere regeringskrant. De PvdA was hypocriet om te protesteren tegen het quota van Leers over illegalen want toen ze staatssecretaris was had Albayrak nog meer mensen uitgezet. Los van de merites van de zaak (quota is nogal wat anders en als Albayrak zo hard was, wat was dan de klacht tegen de PvdA in die jaren) was het een opiniestuk op de voorpagina. Geen nieuws, geen analyse maar opinie (zonder argumenten).

Binnenin werd nog even de maat genomen van Kok en vakbondsbons Lodewijk de Waal. Nou mag dat best van mij, maar om dan het verkeerscirculatieplan van de jaren zeventig in Groningen erbij te halen (aanval op Wallage, begrijpt u), vond ik wat vergezocht. Het zou ook mooi geweest zijn als een aanval op zakkenvullende bestuurders zich richtte op de VVD’ers bij banken en corporaties, of de andere mevrouw Albayrak bij het COA. Een gepassioneerde PvdA hater die ik erover aansprak dit weekend, wist niet eens dat deze Albayrak VVD lid was.

Er zijn plenty problemen met PvdA’ers die slapend rijk worden (en D66’er Weijers niet te vergeten) maar die problemen zijn altijd groter van die van VVD’ers die hetzelfde doen. De reden is eenvoudig. Van VVD’ers verwacht je het en daarom lijkt het haast normaal, geen hypocrisie of zakkenvullerij of Wassenaarse toestanden, maar gewoon, uitmelken van de overheid waar het kan. Bij de PvdA is dat altijd een stukje lastiger. Maar ik zou zeggen: het is geen van beide te verdedigen en de wakkere regeringskrant zou zijn anti-PvdA campagne best wel mogen inruilen voor een anti-zakkenvullers campagne.

Ondertussen was het interessant dát die aanval dit weekend plaatsvond. De zich krant noemende actiebode maakt zich zorgen dat haar favoriete kabinet van pluchezitters en belangenbehartigers onderuit gaat. Overigens, niet geheel terzijde, de afbladdering van Rutte die ik al enige tijd zag plaatsvinden, heeft nu ook de burelen van de echte redacties bereikt. Ik denk dat het Oosteuropese meldpunt de doorslag gaf. Iedereen ziet nu dat hij een goedlachse maar laffe politicus is. Daar komen we niet de economische winter mee door en het is zichtbaar.

Dit artikel is eerder verschenen op het weblog Amerika.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (35)