943
24

Tweede Kamerlid PvdA

Pierre Heijnen (1953) is sinds 1 maart 2007 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Hij was ambtenaar van de provincie Zuid-Holland en acht jaar wethouder van Den Haag (van sociale zaken, werkgelegenheid, onderwijs en integratie). De heer Heijnen is woordvoerder binnenlands bestuur (provincies, gemeenten, herindelingen, waterschappen) en houdt zich verder bezig met beleid inzake overheidspersoneel. Hij is voorzitter van de algemene commissie voor Jeugd en Gezin. PvdA in de periode 2007-heden: lid Tweede Kamer

Donner maakt uitglijder over vrouwenkiesrecht SGP

Een 'definitief oordeel' is aan de rechter, niet aan hem, en deze heeft gesproken

Minister Donner schreef deze week de Kamer een arrest van de Hoge Raad niet uit te voeren. Het betreft een uitspraak waarin de Hoge Raad de staat maant maatregelen te nemen die ertoe leiden dat de SGP het passief kiesrecht toekent aan vrouwen. Onvoorstelbaar, een regering die een uitspraak van het hoogste rechtsorgaan naast zich neerlegt!

Dat moet een burger eens proberen na een uitspraak in hoogste instantie. Een slecht voorbeeld van deze hoeder van de rechtsstaat.

Maar dat niet alleen, Donner schrijft met een ‘definitief oordeel’ te komen nadat het beroep van de SGP bij het Europese Hof tegen deze uitspraak heeft gediend. Een ‘definitief oordeel’is echter aan de rechter, niet aan hem en deze heeft gesproken. Nog vreemder is dat de regering de staat moet vertegenwoordigen als verweerder bij het Europese Hof tegen het beroep van de SGP.

Afgelopen week heeft de Kamer op mijn voorstel ingestemd hierover Donner snel ter verantwoording te roepen. Hij mag niet weglopen voor zijn verantwoordelijkheid in deze ingewikkelde zaak. Hij zal uitvoering moeten geven aan deze uitspraak en de SGP moeten dwingen af te zien van de discriminatie van vrouwen.

Dit artikel verscheen eerder op de website van de PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (24)