2.100
21

Columnist/ Journalist

Journalist Suna Floret (29) heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. Deze zijn terug te lezen op www.sunafloret.com.

Een intimiderende e-mail van Ronald Sörensen

Aan mijn werkgever

De oprichter van Leefbaar Rotterdam, Ronald Sörensen, stuurde mijn werkgever een nogal intimiderende e-mail. Hij maakte zich vreselijk boos over mijn column van vorige week, waarin ik Wilders’ persoonlijke aanvallen op andere politici hekelde alsmede het feit, dat hij het bombardement op Rotterdam zo goedkoop exploiteerde voor zijn eigen politieke gewin.

‘Het is u waarschijnlijk ontgaan’, begint Sörensen, ‘maar Wilders kan niet vrij rondlopen, omdat hij wordt bedreigd door mensen die enkele decennia geleden gastvrij onthaalt (sic) zijn en die Nederland vrijwillig hebben verkozen boven hun land van herkomst’.

Vervolgens steekt Sörensen een preek af over de politieke Islam die Nederland wil veroveren. Geen woord over de inhoud van mijn column, over Wilders’ goedkope demagogie. De boodschap is dat ik als Turk mijn kop moet houden omdat Wilders wordt bedreigd.

Hij vindt het allemaal te kortzichtig, wat ik schrijf. ‘De Islam is een politieke theorie! Dat mag niet van correct Nederland dat u zo graag voedt met uw kortzichtige en voorspelbare schrijfsels’. Hoe noemt Sörensen dan zijn eigen suggestie dat alle gastarbeiders uit Marokko en Turkije extremisten zijn, dat deze honderdduizenden ‘moslimbroeders’, die hier nu al bijna een halve eeuw wonen, allemaal in hun kelder plannen zitten te bedenken voor de verovering van de Westerse wereld en vooral hoe ze Wilders gaan aanvallen?

Dát is kortzichtig. De manier waarop Wilders politiek bedrijft, is zó simpel, dat ik me er voor schaam. Ja, ík kan me er ook voor schamen, meneer Sörensen. Want ik ben ook een Hollander. Een Rotterdammer. Mijn Rotterdams accent is waarschijnlijk zwaarder dan dat van u. Mijn vader heeft een seizoenskaart bij Feyenoord. En nee, hij is niet religieus. En ja, hij betaalt belasting en wenst niemand de hel toe.

Dat Wilders bedreigd wordt, geeft hem het recht niet om argumenten te gieten in de vorm van beschamende persoonlijke aanvallen of om groepen mensen af te serveren. Als u niet eens weet waar de bevolking van Rotterdam uit bestaat, dan kunt u geen politiek voeren. Ook vindt u het onfatsoenlijk dat ik mijn e-mailadres niet vermeld bij mijn columns. ‘U hoeft niet bang te zijn want UW kritikasters zijn niet geweldadig! (sic!)’, schrijft u.

Ik heb mijn mailadres niet weggelaten uit angst. Het is trouwens zo te vinden via Google. En meneer Sörensen, aan elke boom hangen rotte appels, dat snapt u toch wel? Ook aan de boom in uw tuin.

Lees hier de vorige column van Suna Floret: Wilders plundert.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)