3.777
147

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Een klap voor de anti-islambeweging, ja een vuistslag in hun gezicht

De ratten die op rechtse fora uit de riolen kruipen en Breivik omarmen heeft Wilders niet zelf gekozen, maar ze leven in dezelfde denkwereld als van de Grote Leider

Het is aardig, nou ja, licht huiveringwekkend, om de Grote Leider te zien reageren op de problemen die op zijn Stichting afkomen. Natuurlijk is Wilders niet verantwoordelijk voor Noorwegen. Maar in zijn pogingen afstand te bewaren, laat Wilders duidelijk zien waar hij voor staat en dat is precies het probleem.

Hij claimt, volgens de wakkere krant, dat hij ‘vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen’ heeft. Dat hij democraat is ‘in hart en nieren’. Hij impliceert dat onze vrijheid en onze veiligheid bedreigd worden door de ‘islamisering van onze samenleving’. Niets nieuws, behalve dat je mag afvragen hoe deze democraat in hart en nieren kan praten over Nederlandse burgers, hier geboren en getogen, als ‘islamitisch stemvee’. Democratisch? Maar dat het niets nieuws is, maakt het niet minder verwerpelijk.

Zijn verhaal blijft hetzelfde. De islam, moslims dus want die fictie van Wilders en de rechtbank dat moslims losgezongen kunnen worden van de islam is nonsens, bedreigen onze samenleving, onze vrijheid en democratie. Daarmee plaatst Wilders, zoals altijd, een hele groep in de samenleving in de beklaagdenbank, nog niet eens zo’n erg grote groep met vijf procent van de bevolking. De zogenaamde islamisering van Nederland is kletspraat en dat blijft het maar Wilders ziet er nog steeds brood in om mensen er bang mee te maken. Deze moordpartij is ‘een slag in het gezicht van de wereldwijde anti-islam beweging’ meent Wilders. Ja, precies. Een draai om de oren, een vuistslag in hun gezicht.

Combineer het met de linksmens onzin van zijn bralman Bosma en het leggen van de verantwoordelijkheid voor alles wat hem niet bevalt, van een te lage maximumsnelheid tot cultuursubsidies, bij sociaal democraten. De hetze tegen Job Cohen is een voorbeeld van het vijanddenken van de PVV waarmee daar Noorse malloot aan de haal is gegaan. Daar kan Wilders niet zo gemakkelijk afstand van nemen. Als je haat aanjaagt, tegen links, tegen moslims, dan ben je mede verantwoordelijk voor de gevolgen als mensen jouw praatjes serieus nemen. Als ze echt denken dat de samenleving op instorten staat en revolutionaire actie gerechtvaardigd is. In zijn geperverteerde denken heeft Breivik precies gedaan waartoe Wilders oproept: de noodklok luiden. Hij gebruikt middelen die Wilders niet bevallen, maar gezien het grote gevaar dat Wilders en zijn kornuiten van de torens schreeuwen, is Breivik dan niet consequenter dan de grote leider zelf? De ratten die op rechtse fora uit de riolen kruipen en Breivik omarmen heeft Wilders niet zelf gekozen als vrienden maar ze leven in dezelfde denkwereld als de Grote Leider.

Terzijde: waarom is hier sprake van een verknipte idioot terwijl Mohammed B. de belichaming zou zijn van een gewelddadige godsdienst? Als je de ‘linkse kerk’ verantwoordelijk houdt voor de alles ondermijnende softheid van onze samenleving dan kun je niet volhouden dat de rechtse haatzaaiers niet verantwoordelijk zijn voor de mensen die op basis van die haat handelen. Links is soft, zachte heelmeesters en stinkende wonden. Rechts is hard, recht voor zijn raap en … stinkende wonden. Meten met twee maten, daar is de Grote Leider goed in. Hij zou er verstandig aan doen eens een tijdje niet te twitteren maar zich te bezinnen op de gevolgen van zijn eigen verknipte maatschappijvisie.

Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Frans Verhagen

 

Geef een reactie

Laatste reacties (147)