1.546
51

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

Gedoogt Wilders de slager die eigen vlees keurt?

In 2007 haalde Geert Wilders stevig uit tegen de dubbele nationaliteit van met name bewindslieden. Dit onder de pakkende titel “een slager die zijn eigen vlees keurt”.

Thans blijkt Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit te hebben. Kwestie van rechte rug of gedogen?

“De Partij voor de Vrijheid (PVV) vindt het volkomen absurd dat kabinetsleden (en ook leden van de Eerste en Tweede Kamer) een dubbele nationaliteit mogen bezitten. Een blinde kan zien dat een dubbele nationaliteit een dubbele loyaliteit met zich meebrengt. Wat mij betreft mogen leden van het kabinet en leden van het parlement uitsluitend de Nederlandse nationaliteit bezitten. Je kan nu eenmaal geen twee landsbelangen dienen. Dat roept zonder twijfel belangenverstrengeling op.”

Een letterlijke quote van een artikel op de officieele PVV website.

Regeer- en gedoogakkoorden terzijde gelaten, is dit de eerste kleine lakmoesproef voor de PVV. Immers, het is het een of het ander. Slikken of stikken zogezegd. Een man een man, een woord een woord oftewel goedpratende smoezen. Meer smaken zijn er niet voor de PVV.

Voor de goede orde moge duidelijk zijn dat ik persoonlijk geen enkel probleem heb met de dubbele nationaliteit van Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner.

Het is wachten op de stellingname van de PVV. Dubbele nationaliteit of dubbele moraal? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Dit stuk is overgenomen van de website Hollandschepolitiek.

Geef een reactie

Laatste reacties (51)