988
11

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variƫrend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Gestresste mannen en dikke vrouwen

Iedere dag een gezond weetje. Vandaag: Het was maar een bescheiden onderzoek...

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Het was maar een bescheiden onderzoek, maar de uitkomsten passen gedurende de komkommertijd op elke website, in elke krant op tijdschrift. Mannen onder stress prefereren vrouwen die wat zwaar gebouwd zijn. De onderzoekers hadden opgemerkt dat de smaak voor wat betreft vrouwenmaten niet alleen varieert in de loop van de tijd, maar dat het ook verband lijkt te houden met waar je toevallig op de wereld bent.

Zo zouden in Maleisië en Afrika dikkere vrouwen meer gewaardeerd worden. Daarom hadden ze al een onderzoek gedaan met hongerige studenten. Die  bleken een voorkeur voor dikkere vrouwen te hebben. Hoe zit het bij stress?

81 mannelijke studenten werden in 2 groepen verdeeld. In de ene groep werd een stressvolle situatie geïntroduceerd. In de andere niet. Wat bleek. De mannen onder stress gaven de voorkeur aan wat steviger dames. Wat betekent dat? Niet zo erg veel, behalve dat nu het verhaal rond gaat dat gestresste mannen van dikke vrouwen houden.

Het gezonde weetje van woensdag nalezen: Grammatica eerste slachtoffer bij sms’jes
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (11)