Laatste update 10:14
1.423
10

Burgemeester van Arnhem

Ahmed Marcouch was tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij volgde het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeur stemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij op 17 juni bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij op 8 september 2010 zijn zetel in de gemeenteraad opgeven.
Op 1 september 2017 werd Ahmed Marcouch geïnstalleerd als burgemeester van Arnhem.

Goedemorgen Nederland

Wij moeten dus echt ons gezond verstand gebruiken en het weinige dat wij kunnen doen, ook echt doén om de levens van anderen te redden

cc-foto: Paul van de Velde

Zondag – bezoekdag; wij bezoeken onze ouders, oma’s, opa’s en andere ouderen. Met dit zo mooie en gewone idee werd ik deze zonnige ochtend wakker. Overkomt u dit ook, dat u uw ogen uitwrijft en meteen iets zwaars in uw maag voelt? Onze nachtmerrie zit in de werkelijkheid.

Alles wat wij sinds het begin van deze rampmaand te weten zijn gekomen, maakt het coronavirus erger. Zoals het feit dat wij al weken voordat wij de eerste klachten voelen, besmettelijk zijn voor anderen. Wij moeten dus echt ons gezond verstand gebruiken en het weinige dat wij kunnen doen, ook echt doén om de levens van anderen te redden – anderhalve meter afstand nemen van elkaar.

Met een hoogwerker voor het raam van mijn hoogbejaarde schoonmoeder verschijnen, waar gisteren hier in Arnhem een honderdjarige zo prettig mee verrast werd, ga ik morgen helaas niet voor elkaar krijgen, tussen alle telefoontjes door. Wat ik wél kan doen, is mijn belofte vervullen voor de ANBO, de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen.

Deze beloofde vlog draag ik op aan mijn schoonmoeder en aan mijn tweede moeder en is een liefdesbetuiging voor alle ouderen.

Lieve mensen die weten wat wij niet weten,
Ik kijk graag naar u, omdat ik in uw ogen uw lange leven zie.
Ik luister graag naar u, omdat ik in uw verhalen uw wijsheid hoor.
Ik ben graag bij u, omdat ik dan voel wat u heeft meegemaakt.
Ik zie u graag, ik kijk naar u uit.

Hou vol!

Geef een reactie

Laatste reacties (10)