2.860
59

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Hanengekraai

Arme Jack, was je maar een gewone saaie man met een saaie baan en een matig interessante secretaresse, dan had er geen haan naar je gekraaid

Stellen jullie je het nou zelf eens voor, saaie mannen (en vrouwen) van Nederland. Je ben als keurige protestantse jongen verloofd en getrouwd met je vriendinnetje van de HBS, jullie krijgen precies op tijd 2 zoontjes, je leven lijkt op orde.

Je bent ambitieus en fel en vrolijk, je krijgt meer en meer invloed in je partij, iedereen dingt naar je hand, je bent de lieveling van de media, jij spint met succes de bleekneuzen van het CDA boven hun eigen limiet uit, je komt zelf met je kontje op het pluche, je laat je onwillige haar steeds hipper knippen, je bent Het Stuk van Den Haag, De Wereld Draait Door wil je zelfs bijna als tafeldame…Is het dan gek dat je last krijgt van je testosteron, dat je de spannende Melissa niet kan weerstaan en dat je na lange werkdagen even ontspant met je adjudant? Het is natuurlijk niet mooi tegenover je vrouw en je zoontjes… maar je bent ook maar een man. En we weten toch allemaal dat macht erotiseert en dat een kat nooit van het spek voor zijn neus kan afblijven. En dat dit soort dingen altijd en overal gebeuren.
Alleen…. jij was even vergeten dat je in een glazen huis werkt en niet in een kazerne. En dat strontvliegen ook moeten eten. Arme Jack, was je maar een gewone saaie man met een saaie baan en een matig interessante secretaresse, dan had er geen haan naar je gekraaid. Dan konden ze wel aan het kraaien blijven! Die haan uit het evangelie kraaide toch ook drie keer? Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, ook zo’n bijbelse waarheid als een koe.
Bedenk één van je slimme spindokterslisten, kom zo snel mogelijk uit die kazerne, ruim de rommel op en kom met je kekke kuif zo snel mogelijk in De Wereld Draait Door. Daar begrijpen ze je wel.

Geef een reactie

Laatste reacties (59)