4.389
3

Journalist en columnist

Maurits Westerbeek is freelance journalist en columnist

Heet in de mond, koud in de kont

Vrouwen moeten niet stoppen met pleasen, mannen moeten leren pleasen

Wat wil je nou beweren Stella Bergsma? Dat vrouwen stiekem het liefst wijdbeens op de bank zouden willen zitten, maar niet durven? Dat ze ervan dromen publiekelijk aan hun kruis te krabben maar te preuts zijn om het te doen? Dat alleen misplaatste fijngevoeligheid ze weerhoudt na toiletbezoek trots de deur open te gooien om huisgenoten te trakteren op hun beerputlucht? Om net te doen zoals mannen dus?

Natuurlijk heeft Stella gelijk om eens voor altijd vast te stellen dat vrouwen dezelfde rechten hebben als mannen. Op elk vlak. Ze mogen van hun geilheid getuigen zoals mannen doen. Een geilheid waar niemand meer omheen kan, nu de wetenschap onomstotelijk heeft vastgesteld dat die de mannelijke minimaal evenaart. En dat een vrouw geen geldiger reden heeft zich voor sletterig gedrag te schamen dan een man om zich te generen voor  het achternalopen van zijn pik. (‘elke man wil maar een ding’). Maar zijn de resterende verschillen tussen een man en een vrouw automatisch hetzelfde als haar achterstand, en daarmee een recht dat veroverd moet worden. En moet elk recht per se in de praktijk gebracht worden?

Stella hekelt dat vrouwen pleasen. Maar als vrouwen geil zijn kan je ze moeilijk kwalijk nemen liever aan te trekken dan af te stoten. Een vrouw die haar best doet er mooi, jong en opgewreven uit te zien heeft meer kans op seks. Het werkelijke raadsel is dit: waarom hoeven mannen niet in gelijke mate hun best te doen om bij vrouwen in de smaak te vallen? Kruiskrabben, platvloers vertoon van het tussenbeense en luchtvervuiling na toiletbezoek zijn de excessen. Daaronder gaat bij mannen een poel van alledaagse ellende schuil op fysiek en kledingtechnisch gebied. Maar vraag je een vrouw wat no-go-area is voor een man om aan te trekken en ze komt niet verder dan witte sportsokken of sokken van willekeurige kleur in combinatie met sandalen. Zijn kleding mag fantasieloos, kleurloos en vormeloos zijn, kortom seksloos. Misschien omdat alles geoorloofd is om het fysieke onheil uit zicht te houden? Pensen die elk jaar verder opzwellen en haar dat woekert op de meest ongezeglijke plaatsen. De chronische vrouwelijke onzekerheid die Stella signaleert zit hem er niet in dat vrouwen liever pleasen dan alle mannelijke ondeugden te imiteren, maar dat ze geen evenredige tegenprestatie van mannen eisen.

Stella stelt vrouwen de man als voorbeeld. ‘Hij is precies zo geil als hij zelf weet dat hij is,’ beweert ze. Laat dat nu helemaal niet waar zijn. Dezelfde slimme onderzoekjes die een wereld aan vrouwelijke seksualiteit aan het licht brachten, relativeren de mannelijke reputatie nogal. Heet in de mond, koud in de kont. Maar de rol van hoer in bed zou vrouwen beter moeten passen dan er in de praktijk uitkomt. Krijgen vrouwen de kans eigenlijk wel? Waarom hebben vrouwen de reputatie hoofdpijn te krijgen als mannen zin hebben? Kan de oorzaak zijn dat mannen seksueel liever lui dan  moe zijn? Dan komen vrouwen nooit aan de uitvoering van hun perverse fantasieën toe. En dat terwijl we bezig zijn het tijdperk van de vrouw binnen te gaan. Nooit zijn vrouwen in een betere positie geweest om eisen te stellen. Een unieke kans voor mannen om te laten zien dat ze veel beter kunnen.

Volg Maurits Westerbeek ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (3)