1.171
4

Student

Ralien Catootje Bekkers is een student en wereldburger van 22 jaar. Ze is de Nederlandse jeugd-afgevaardigde op het gebied van duurzame ontwikkeling en behaalde haar bachelor in Future Planet Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is ze aankomend Graduate Student Environmental Management aan Yale University.

Het blijft niet bij dromen: ik ga naar Yale voor concrete impact

'Ik geloof in groots denken, groots dromen en hard werken om een verschil te maken voor anderen'

Filosofiestudent Guido Bik schreef recentelijk een artikel over de sociale ongelijkheid in de Verenigde Staten. Een belangrijk thema om aan te kaarten en bespreekbaar te maken: niet alleen in de VS is dit een groot maatschappelijk vraagstuk. In zijn artikel betrok hij mij en mijn crowdfunding-campagne waarmee ik hoop een masterstudie aan de Amerikaanse ‘Ivy League’ universiteit te kunnen financieren. Ik zou daarmee de ‘American Dream’ najagen, maar daar is het mij niet om te doen.

Recentelijk heb ik besloten om mij aan te melden voor een masterstudie aan een topuniversiteit in de VS – Yale – en ik ben daar nu toegelaten. Sinds mijn zestiende werk ik actief aan duurzame vrijwilligersprojecten.

De afgelopen jaren heb ik veel jonge mensen ontmoet in onder andere achterstandswijken in Brazilië en bij inheemse gemeenschappen in Panama. Mede dankzij deze ontmoetingen heb ik ervoor gekozen om mij te gaan richten op de grote, grensoverschrijdende duurzaamheidsvraagstukken in de wereld – niet alleen in Nederland. Daarvoor wil ik zo goed mogelijk opgeleid zijn, zodat ik straks zo veel mogelijk zal kunnen teruggeven aan de samenleving.

Aan Yale is het onderwijsaanbod op dit gebied enorm uitgebreid. De opleiding die ik van plan ben te volgen richt zich met name op de concretisering en toepassing van internationale duurzaamheidskennis in de praktijk. Hiermee kan ik voortbouwen op wat ik aan de UvA heb geleerd in de BSc-opleiding Future Planet Studies. Ik ga voor inhoud, maar nog meer voor mijn idealen en voor impact. Met behulp van deze masteropleiding aan Yale ga ik straks concreet aan de slag voor ecologische, economische én sociale duurzaamheid. Ik ga mijn kennis delen en inzetten om samen met anderen positieve impact te hebben op deze wereld.

Ik geloof niet zozeer in de ‘American Dream’. Ik geloof in groots denken, groots dromen en hard werken om een verschil te maken voor anderen. Daarom heb ik ontzettend veel zin om een paar jaar naar Amerika te gaan. Bij deze nodig ik Guido Bik van harte uit voor een kop koffie om zodra ik terug ben concrete ervaringen uit te wisselen over sociale ongelijkheid.

Dit artikel is een reactie op Guido Bik: Yale, een droom of een illusie?

Meer weten over Ralien of haar campagne? Raliennaaryale.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (4)