1.119
18

www.OrganisatieActivist.nl

www.OrganisatieActivist.nl is een initiatief van Stichting De OrganisatieActivist. OrganisatieActivist.nl is een platform voor iedereen die ánders organiseren nastreeft. Anders organiseren betekent:

- uitgaan van vakmanschap in plaats van winstoptimalisatie;
- beseffen dat alle stakeholders belangrijk zijn en niet alleen de aandeelhouder.

Organisatieactivist.nl toont dat het ook anders kan: door aandacht, kwaliteit en vakmanschap als uitgangspunt te nemen in beschouwingen van organiseervraagstukken en maatschappelijke kwesties maar zeker ook in de wijze waarop OrganistieActivist.nl zélf is georganiseerd: Rijnlands. Zo vormt het een platform voor mensen die zich sterk maken voor betekenisvol omgaan met elkaar en zo laat het zien dat samenwerken en samenleven ánders moet en ook echt ánders kan.

Het gaat met Shell ontzettend goed

Jaap Peters | 0,9 miljard winst minder en het gaat ineens weer goed met het milieu

Beursanalist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen kwalificeerde in de NRC van 1 augustus j.l. de 2e kwartaal cijfers 2013 van Shell als ontzettend slecht. Er was maar $ 4,6 miljard winst gemaakt en vorig jaar nog $ 5,5 miljard in hetzelfde kwartaal. En in één klap waren de Shell-aandelen 4% minder waard geworden op de beurs.

We hebben het dan over 7 miljard verdampte Euro’s in één dag. Beursanalist Jaap Peters van De OrganisatieActivist meent daarentegen dat het met Shell juist ontzettend de goede kant opgaat.

Hoe komen die ‘mindere’ (beurs)resultaten tot stand, is de vraag:

– Er is op grote schaal oliediefstal gepleegd in Nigeria (Nigerdelta); u weet wel, dat van die milieu-puinhoop (bekijk even dit filmpje wat maar 250 keer werd bekeken tot dusver). Shell maakte overigens afgelopen vrijdag bekend daar te stoppen (wel eerst even de bende opruimen natuurlijk);

– De Amerikaanse schalievelden (shale gas) leveren niet genoeg op om de investeringen terug te verdienen; u weet wel die omstreden methodes om schaliegas te winnen (fracking), waarbij het milieu grondig wordt verpest (kijk even naar dit filmpje dat meer dan 2.000.000 keer is bekeken), misschien heb je meer vertrouwen in de BBC, kijk dan hier);

– De exploitatie van de olievelden voor de kust van Alaska levert niets op, ondanks dat er al voor € 5 miljard in is geïnvesteerd; u weet wel die olievelden voor de maagdelijk witte kust van Alaska – óók al zo bedreigend voor het milieu (kijk even dit filmpje van CNN over Shell).

U begrijpt mijn punt: 0,9 miljard winst minder en het gaat ineens weer goed met het milieu. Niet omdat Shell zoveel (aan het milieu) doet, maar omdat Shell zoveel niet doet (het moet met een groot aantal kernactiviteiten gaan stoppen). Goed bezig dus!

Beursanalist Jaap Peters van De OrganisatieActivist zegt daarom: ‘Het gaat met Shell ontzettend de goede kant op’. Morgen stijgen de aandelen met 8%. Ook de aandeelhouders, mensen als u en ik met gezond verstand, zien dit in: € 14 miljard gebakken lucht erbij in één dag. De crisis was een gevolg van vuile gebakken lucht, we lossen het probleem op met schone gebakken lucht. ‘De nieuwe gouden tijd zal groen zijn’, aldus Carlota Perez in De Volkskrant van 3 en 4 augustus 2013..!

Dit artikel verscheen eerder bij De Organisatie Activist

Geef een reactie

Laatste reacties (18)