558
3

Redacteur BNNVARA

Dennis l'Ami is journalist en schreef onder voor Frontaal Naakt, State Magazine, AD, De Kanttekening, De Correspondent

Het gevaar komt van boven

"Kamerlid Van Achteren heeft het woord.”

– “Dank u wel, Mevrouw de voorzitter. Wij van de Partij van de Dakdekkers willen de Minister van Luchtruimbeveiliging een aantal vragen stellen, maar laat ik bij het begin beginnen. Een week of twee geleden bereikten ons de eerste zorgelijke geluiden. Diverse weerstations lieten van zich horen en u weet Mevrouw de voorzitter, wij van de Partij van de Dakdekkers staan vierkant achter onze weermannen. En weervrouwen, dat spreekt voor zich. Wij zijn hier geen Arabieren.”

– “Het is me niet helemaal duidelijk waar u naartoe wilt, meneer Van Achteren. Maar gaat u door.”

– “Dank u wel, Mevrouw de voorzitter, het gaat om het volgende. Hoewel de door ons zo geroemde weermannen in de afgelopen weken meerdere malen alarm sloegen, bleef de minister angstvallig stil. Daarom wil ik de minister vragen, mevrouw de voorzitter, of hij op de hoogte is van het feit dat dit land momenteel wordt overspoeld door een tsunami van sneeuwvlokken? En, als de minister dat weet, wat is hij dan van plan hieraan te doen? De sneeuwvlokken dwarrelen maar neer, eerst een paar, dan een heel pak. Dat ligt maar lui te wezen op onze daken en in onze parken! Ze klitten samen tot grote ballen. Ze bedekken ons grondgebied en onze hoofden, iets waar wij nou juist zo op tegen zijn. Is het gedeeltelijke boerkaverbod net van kracht krijg je dit weer. We kunnen niet bezig blijven, Mevrouw de voorzitter. We hebben met z’n allen afgesproken niet aan hoofdbedekking te doen en wat doen die straatterroristen? Ze hebben er lak aan! Als Henk en Ingrid een keer door rood rijden na een dagje hard werken, schreeuwt iedereen moord en brand, maar als zo’n belatafelde sneeuwvlok ergens gaat liggen hoor je niemand. Ze vallen mensen lastig. Ze gaan voor ze liggen zodat men niet meer normaal over straat kan, maar glibberend van lantaarnpaal naar lantaarnpaal naar huis moet schuifelen. Het is ongehoord, Mevrouw de voorzitter! Straks gaan ze nog eisen stellen ook! Dat ze massaal kunnen blijven liggen tot aan de zomer, bijvoorbeeld! Of nog erger! En wat doet onze dwarrelaar van een minister? Hij staat erbij als een sneeuwpop en kijkt ernaar.”

– “Wilt u afronden, meneer Van Achteren?”

– “Bijna, mevrouw de voorzitter. Wij eisen van de minister niet alleen een hek om Nederland, maar op dat hek een dak, zodat de sneeuwvlokken niet onze vrijheden kunnen bedreigen!”

– “Ik dank u voor uw bijdrage.”

Geef een reactie

Laatste reacties (3)