2.298
77

Hans Groen [1963] is zelfstandig ondernemer en bestuurslid van
GroenLinks Midden-Drenthe. Geboren in Noord-Brabant en sinds 2002 woont
Hans Groen in Mantinge, Drenthe. Hans Groen is adviseur op het gebied
van organisatie effectiviteit en Supply Chain Management. en heeft
opleiding in bedrijfseconomie en logistieke bedrijfskunde. Als
fractielid neemt hij de verantwoording voor het webbeheer en is
recentelijk toegetreden tot het bestuur voor het financiele beheer. Hij
heeft een eigen weblog op http://hgroen.wordpress.com/

Het zwijggeld van CDA en VVD

Ondanks het feit dat de aanslag van Breivik een uiterst gevoelige zenuw in de Nederlandse samenleving heeft geraakt, blijft Rutte stil. Het doel heiligt werkelijk alle middelen.

De gemoederen lopen hoog op als het gaat om Wilders en Breivik. Er wordt direct verband gelegd, of indirect via het gedachtegoed of Wilders wordt uit de wind gehouden. Zoals door zijn eigen achterban maar ook door Job Cohen en Tofik Dibi. Dat deze laatste 2 nu ineens de wind van voren krijgen van Wilders is een teken aan de wand. Wilders heeft de daad wel veroordeeld maar wil geen moment reflecteren op de oorzaken hiervan. Maar dat CDA en VVD zich ‘veilig’ buiten deze discussie houden, geeft helemaal te denken.

De totale onwil en/ of het gebrek van Wilders om maar enig moment te reflecteren op de daad van Breivik, welke geïnspireerd is op het gedachtegoed dat Wilders uitdraagt, is op zijn minst een schoffering van de slachtoffers en hun nabestaanden. Net zo goed het van het allerlaagste niveau is om 2 politici [Cohen – Dibi] aan te vallen die juist Wilders afschermen om de rust te bewaren. Ondanks het feit dat het bijna een inkoppertje was voor Cohen, bleef hij kalm en waardig. Het toont het uiterst bedenkelijke niveau van Wilders onomstotelijk aan. Het empathisch vermogen van Wilders heeft het absolute nulpunt bereikt. Geen moment zal hij nadenken of stilstaan bij de consequenties, oorzaak-gevolg. Nee we blijven gewoon doorgaan en beschuldigt en passant Links er nog eens van dat het allemaal hun schuld is. Een grotere gotspe kan je haast niet voorstellen.

Zijn achterban blijft niet onbetuigd. De doodsbedreigingen aan het adres van links georiënteerden en linkse politici vliegen je om de oren. Tofik Dibi heeft inmiddels aangifte gedaan van 1 bedreiging. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg als je de twitters van de PVV aanhang erop naleest. En ook hier zegt Wilders helemaal niets over. Uit alle macht kruipt hij weer in de slachtoffer rol en verwijt Links het zwijgen, waardoor hij moet spreken. Wederom rabiate onzin. Ten eerste is het een vals dilemma, daarnaast ontkend Wilders op deze manier de rol van partijen als CDA en VVD, die juist de massa immigratie hebben mogelijk gemaakt. [zie verder leo lucassen]

Wat minstens zo verbijsterend is, is het totale zwijgen van CDA en VVD. Ja, de obligate afschuw werd uitgesproken, maar daarna werd het stil. Ondanks het feit dat de aanslag van Breivik een uiterst gevoelige zenuw in de Nederlandse samenleving heeft geraakt. Maar voor Rutte geen aanleiding om te tonen dat hij minister-president is. Om net als de Noorse premier met kalmte en waardigheid, rust te brengen in het land. Blijkbaar vindt Rutte het allemaal prima. “Gaat toch goed zo”.

En waarom zou Rutte zich ook druk maken? Gaat nog altijd goed in de peilingen. Zijn gedoogpartner blijft keurig in zijn hok. En zolang dit kabinet zich aan het gedoogakkoord houdt, blijft dat ook zo. Het gedoogakkoord werkt op die manier als zwijggeld. Ja, af en toe eens een plaagstootje van Verhagen die met hetzelfde gemak weer werd teruggespeeld. En Rutte vond het prima. Het kabinet moet blijven zitten is het belangrijkste motief. Dat ondertussen de helft van Nederland en de Noorse bevolking door Wilders wordt geschoffeerd deert het CDA en VVD niet. En dan vinden de heren het vreemd dat Nederland langzaam uiteen scheurt. Het doel heiligt werkelijk alle middelen.

Dit artikel is ook te lezen op de website van Hans Groen

Geef een reactie

Laatste reacties (77)