4.561
95

Journalist, schrijver

Maria Genova is journalist en schrijver. Met haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' over het leven van gewone mensen achter het IJzeren Gordijn won ze de Looier Debutanten Prijs. Haar nieuwste boek is 'Man is stoer, vrouw is hoer' en gaat over de wereld van prostitutie, loverboys en vrouwenhandel.

Hoeveel kost een allochtoon en hoeveel een vrouw?

Nu we weten dat allochtonen 7,2 miljard euro per jaar kosten, kunnen we daar wat mee?

De PVV heeft het eindelijk voor elkaar: het is uitgerekend hoeveel een allochtoon kost. De berekening is gemaakt alleen voor niet-westerse allochtonen. Ik kom uit Bulgarije en ik draag geen hoofddoek, dus voor deze keer tel ik voor het gemak niet als allochtoon mee.

Afijn, niet-westerse allochtonen kosten 7,2 miljard euro per jaar. Het gaat om 25.000 migranten en eenzelfde aantal nakomelingen volgens het onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Nyfer. Volgens de onderzoekers maken deze allochtonen meer gebruik van collectieve voorzieningen dan de gemiddelde Nederlander. Dat lijkt me nogal logisch, aangezien allochtonen door stiekeme discriminatie op de arbeidsmarkt nauwelijks aan de bak komen.

De grote vraag is: nu we weten dat allochtonen 7,2 miljard euro per jaar kosten, kunnen we daar wat mee? En wat doen we met alle laagopgeleide en gedeeltelijk arbeidsongeschikte Nederlanders die ook nauwelijks aan de bak komen? Even een aparte berekening maken? En de zogenaamde westerse allochtonen dan? Die lijken helemaal een lastige groep, want zelfs prins Willem-Alexander is volgens de definitie van het CBS allochtoon.

De vraag blijft wat je met dat soort gegevens wilt bereiken. Statistieken zijn gemiddelden met hoge uitschieters naar boven en naar beneden. Misschien is het handig voor verjaardagen om te weten hoeveel een auto gemiddeld kost, maar wat heb je eraan als de één in een gloednieuwe Mercedes rijdt en een ander in een tweedehands Fiat Panda. Hetzelfde met allochtonen: je hebt ze in allerlei soorten en maten en het is heel grof en beledigend om te zeggen hoeveel ze gemiddeld kosten.

Bovendien: hoe ethisch is het om de prijs van mensen te berekenen? De PVV en Geert Wilders hebben wel een punt dat alles zijn prijs heeft, ook mensen en vooral in Nederland, want Nederland is een vrijhaven voor mensenhandel en loverboypraktijken. Toen ik onderzoek deed voor het boek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’, kwam ik erachter dat vrouwen in ons democratische landje als vee worden verhandeld. Een vrouw kost gemiddeld zevenduizend euro. Minder dan mijn auto. Voor de prijs van drie vrouwen heb ik een auto gekocht. Sommige kopen liever vrouwen en exploiteren ze levenslang als seksslaaf. Voor de gemiddelde prijs van zevenduizend euro.

Laat Geert Wilders en zijn partij maar wat aan de mensenhandel en het loverboysprobleem doen. Een beetje meer daadkracht in die richting kan ze een heleboel linkse sympathisanten opleveren.

Geef een reactie

Laatste reacties (95)