672
10

Vakbondsbestuurder FNV Tata Steel

Roel Berghuis (1957) is van 1975 tot 1992 werkzaam geweest als Smelter bij Hoogovens te IJmuiden. In die periode was hij actief vakbondskaderlid in de toenmalige Industriebond FNV. Vanaf 1992 tot heden is hij werkzaam bij de FNV in verschillende bezoldigde functies. Vanaf 2000 is hij vakbondsbestuurder voor FNV en vanaf 2005 tot 2014 vertegenwoordigde hij de leden van FNV Spoor als vakbondsbestuurder/onderhandelaar bij de Nederlandse Spoorwegen. Momenteel is hij vakbondsbestuurder FNV Tata Steel

Is CDA’er Koopmans van God los?

Vreemd dat Kamerlid tegen spitstarief is dat zijn eigen baas Balkenende voorstelde.

In diverse media meldde CDA-Kamerlid Ger Koopmans dat hij een spitstarief helemaal niks vindt. Wel vreemd omdat zijn baas premier Balkenende via zijn ambtenaren zelf met dit voorstel is gekomen.


Ger Koopmans mag natuurlijk vinden wat hij wil. Maar hij moest ook even kwijt dat de arbeidsvoorwaarden versoberd moeten worden van het NS personeel; dat er goud omrande arbeidsvoorwaarden zijn; dat het personeel als enige nog een doorbetaalde pauze kent… NS is volgens Koopmans een geldverslindend staatsbedrijf.

Naar mijn mening komt nu bij deze CDA’er de ware aard naar boven. Hij heeft klaarblijkelijk een hekel aan het bedrijf dat midden in de samenleving staat en ook aan de mensen die er werken. Dat is wel een ‘beetje dom’ omdat het CDA toch van de normen en de waarden is?

Koopmans geeft er ook blijk van er helemaal geen verstand van te hebben. NS’ers zijn mensen die hele vroege diensten hebben die om 04.30 uur aanvangen en dan moet je om 03.15 uur naast je bed staan. NS-ers werken ook tot laat door waardoor zij pas om 03.00 uur in hun bed liggen. Op en af. Zeven maal 24 uur.

NS’ers hebben met hele vriendelijke reizigers te maken maar ook met minder vriendelijke reizigers waardoor zij soms ‘harde klappen’ krijgen. Door de ‘belastbaarheid’ verdienen zij een goede CAO. Meneer Koopmans, u bent van God los!

Geef een reactie

Laatste reacties (10)