Laatste update 07:55
41.079
149

Student

Lasse van den Dikkenberg is student aan de Universiteit Leiden

Jeroen Pauw, doe normaal tegen Anne Fleur Dekker

Doodsbedreigingen of niet, volgens Jeroen Pauw is Anne Fleur Dekker een dader en geen slachtoffer.

Toen ik zag dat Anne Fleur Dekker was uitgenodigd bij Jeroen Pauw was ik even blij. Fijn dat ze een podium krijgt om zich te verdedigen nadat ze nu al een week ondergedoken zit naar aanleiding van een kritisch artikel over Thierry Baudet. Helaas bleek de opzet van het programma echter anders.

De hele uitzending haalt Jeroen Pauw de ene na de andere tweet van Anne Fleur naar boven om te vragen of ze het niet logisch vindt dat ze na zulke rare tweets een hetze tegen zich krijgt. Bij een tweet van Anne Fleur waarin ze zegt dat ze een taart op Thierry Baudet wil gooien maakt Pauw de vergelijking met Pim Fortuyn die ook ooit een taart in z’n gezicht kreeg. Maar was Pim Fortuyn niet juist de kampioen van de vrije mening? Anne Fleur Dekker wordt nu bedreigd, de enige relevante vergelijking met Pim Fortuyn is dat Anne Fleur Dekker nu ook haar leven niet meer zeker is vanwege haar mening.

Maar Jeroen Pauw is nog niet klaar, naar het slot van de uitzending legt Pauw eindelijk uit wat het doel was van de uitnodiging. Hij zegt tegen haar “je moet niet als dader slachtoffer spelen”. Want als jij een kritisch artikel schrijft over Thierry Baudet dan kan het best zijn dat jij daarna met de dood bedreigd wordt. Maar weet dan wel wie er was begonnen. Doodsbedreigingen of niet, volgens Jeroen Pauw is Anne Fleur Dekker een dader en geen slachtoffer. Maar ik hoop dat de doodsbedreigingen en de idiote uitspraken van Jeroen Pauw haar niet tegenhouden.

Hopelijk zien we Anne Fleur Dekker binnenkort terug in een echt programma waar Anne Fleur Dekker niet als dader wordt neergezet maar als iemand die nu anno 2017 moet onderduiken vanwege haar mening.

Geef een reactie

Laatste reacties (149)