4.447
84

PvdA-fractievoorzitter Rotterdam

Joost mag het weten

Met zijn pleidooi voor een halal-werende vestigingswet sleurt Eerdmans zijn partij in het extreem rechtse hoekje. Elke Godwin is hierbij overbodig

“Joost mag het weten” is een graag gebezigde uitspraak van mensen die echt niet weten hoe iets in elkaar steekt en ook niet van plan zijn om zich erin te verdiepen. Wethouder Eerdmans is in alle opzichten een Joost. Als wethouder geeft hij weinig blijk van doorwrochte ideeën op de stad en de rol van het gemeentebestuur. Geenszins blinkt hij uit in daadkracht. Wie terugblikt op Joost zijn wethouderschap moet constateren dat de zeiknota en 11 containerwoninkjes hoogtepunten waren van de politiek leider van Leefbaar Rotterdam. Wat verder rest zijn uitwerkingen of zelfs samenvattingen van bestaand beleid gelardeerd met een enkel eigen ideetje. Waar Eerdmans weer wel in uitblinkt is het roeptoeteren van die ideetjes.

Joost EerdmansDat roeptoeteren gaat Eerdmans goed af. Daarbij wordt hij geholpen door zijn ideetjes. Die zijn rabiaat rechts, schunnig vaak en gaan er dus bij de media in als zoete koek.

Joost is tegenwoordig idolaat van de ultra rechtse en seksistische “flamboyante paradijsvogel” Thierry Baudet. Dat Baudet Rotterdam een grotendeels lelijke stad vindt, deert Joost niet. Het heeft niet voor niets veel te lang geduurd voordat Joost als Rotterdamse wethouder ook daadwerkelijk in Rotterdam ging wonen.

Tijdens de grote Baudet show moest Joost in eigen stad wel eventjes voor de dag komen natuurlijk. Maar hoe? “Joost mag het weten” moet de wethouder gedacht hebben. Dus lanceerde Joost daar zijn idee voor een nieuwe “vestigingswet” voor Nederlandse groenteboeren. Menig Rotterdamse ondernemer moet zich in de Hollandse aardappel verslikt hebben, toen het bericht binnensijpelde zo rond de avondmaaltijd.

De volledige tweet luidde “Rotterdammers in oude wijken willen geen halal-slagerijen, maar een Nederlandse groenteboer. Tijd voor een nieuwe vestigingswet!”. Een tweet die kan worden toegevoegd aan de Eerdmans roeptoeter klassiekers. Met zijn pleidooi voor een halal-werende vestigingswet sleurt Eerdmans zijn partij in het extreem rechtse hoekje. Elke Godwin is hierbij overbodig. Kennelijk heeft Joost dit nodig om er op zo’n dag van Baudet echt bij te willen horen.

Joost geeft bovendien aan, net als Baudet, geen sikkepit van Rotterdam te snappen en feitelijk ook niks bij te kunnen dragen.

Ik ken de Rotterdammers uit de oude wijken en hoe zeer Rotterdam ook bruist. Niemand zit daar te wachten op de vestigingswetten van Joost. In de oude wijken is er werk aan de winkel. Dat is zeker. Dan gaat ’t om werk, inkomen, onderwijs, stageplekken, luchtkwaliteit, meedoen, saamhorigheid.

Maar Leefbaar Rotterdam is de afgelopen vier jaar vergeten om in de wijken betaalbare huizen te bouwen voor ouderen, gezinnen en studenten. Leefbaar Rotterdam is de kinderen vergeten die in de oude wijken die opgroeien in armoede. Dat zijn er 1 op de 4. Eerdmans deed 4 jaar geleden de belofte Rotterdam als eerste uit de crisis te helpen. Langzaam kruipt de stad uit de crisis. Niet als eerste stad maar heel langzaam de rest van het land volgend.

Het wordt tijd dat Rotterdam weer een echt stadsbestuur krijgt!

Geef een reactie

Laatste reacties (84)