Laatste update 21 september 2016, 19:50
5.087
154

Schrijver, journalist, radiomaker

Pascal Vanenburg is journalist, radiomaker en schrijver. In 2017 verscheen zijn verhalenbundel 'De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten' bij uitgeverij Kosmos. Op NPO KX Radio presenteert hij wekelijks het hiphop-programma The Boom Bap.

Kiezen voor een Nederlandse dictatuur

Een groot deel van de kiezers heeft er geen enkel probleem mee

Wilders’ oproep tot verzet tegen de zogenaamde import van de islam is een oproep voor een nationale politiek van uitsluiting. In zijn partijprogramma pleit hij voor het instellen van een tweederangs burgerschap voor Nederlandse moslims: ‘Zo lang niet duidelijk is dat de Nederlandse moslimgemeenschap de orde en spelregels van de Nederlandse rechtsstaat van harte accepteert, ontbreekt het fundament van vertrouwen dat noodzakelijk is om grondwettelijke rechten en vrijheden in dezelfde mate toe te kennen als aan andere groepen in Nederland’.

Is dat wat we willen met Nederland? Ik niet, maar als je naar de meest recente peilingen kijkt, heeft een groot deel van de Nederlanders er geen enkel probleem mee. 41 virtuele zetels telt de PVV maar liefst. 41 zetels bij elkaar gepeild onder mensen die geloven dat Geert Wilders de man is die het land veilig houdt. Maar veilig van wat? De terroristen in Parijs beweerden uit naam van de islam te handelen, maar waren geboren en getogen Belgen. Van de dramatische gebeurtenissen in Keulen hebben we geen idee wat de achterliggende gedachte was, hoe graag mensen ook op asielzoekers en daarmee de islam als daders en oorzaak willen wijzen.

Wat Wilders wil met zijn Wij versus Zij, is terug naar een Nederland ‘zoals we dat van vroeger kennen’. Het probleem is alleen dat het Nederland zoals hij het zich herinnert, nooit heeft bestaan. Het land waar Geert Wilders zo hartstochtelijk naar verlangt, is een land dat zelfs geen enkel bestaansrecht heeft in de EU.

Een land waar de rangorde van mensen op de sociale ladder wordt bepaald aan de hand van hun afkomst. Een land waar de vrijheid van godsdienst drastisch wordt beperkt, waar alleen een geloof dat door de overheid is goedgekeurd mag worden beoefend. Een land waar onwelgevallige meningen de nek worden omgedraaid en een land dat bestuurd wordt door een partij zonder leden waarvan de voorman alle touwtjes stevig in handen houdt. Een land waar de politie met grof geweld optreedt tegen dissidenten.

Met de PVV die reikt naar de macht hoeven we niet te vrezen voor een repressieve buitenlandse staat binnen of buiten de Europese grenzen, dan zijn we zelf hard op weg naar de dictatuur van een nepdemocraat.


Laatste publicatie van Pascal Vanenburg

  • De man die zichzelf in Auschwitz liet opsluiten

    en 50 andere onvoorstelbare gebeurtenissen uit de geschiedenis

    Maart 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (154)