Laatste update 04 januari 2016, 15:06
7.487
63

Columnist en maatschappelijk werker

Sylvia Witte (47) is columnist. Ze schrijft onder haar schrijversnaam Witte 'korte schrijfsels over dagelijkse dingen, liefst vanuit haar onderbuik’. Sylvia is moeder van twee kinderen en in het dagelijks leven werkzaam als maatschappelijk werker.

Kinderen begeleid laten fietsen, wat een goed idee!

Komen mijn kinderen hier ook voor in aanmerking?

Ook Sylvia Witte wil graag dat haar kinderen begeleid naar school kunnen fietsen. Onderweg naar school komen ze immers lang allerlei gevaren, van bouwvakkers tot PVV-stemmers. In deze open brief vraagt ze de burgemeester om hulp.

Beste burgemeester,

Laatst hoorde ik dat je begeleiding kunt aanvragen voor kinderen die op weg naar school langs een AZC moeten fietsen. Wat een goed idee! Graag zou ik van u willen weten of mijn kinderen hier ook voor in aanmerking komen.Op weg naar school komen ze namelijk langs een katholieke kerk en een stukje verderop is een bouwplaats waar afgetrainde, wat oudere bouwvakkers jonge en meestal minderjarige meisjes nafluiten. Intimiderend vind ik ook dat mijn kinderen door een volkswijk moeten fietsen waar het wemelt van de PVV stemmers! Vooral in de decembermaand vinden mijn kinderen dit bedreigend. Mijn oudste zoontje Pete voelt zich altijd erg door hun aangesproken.

Natuurlijk heb ik zelf ook gekeken naar de mogelijkheid om ze onder begeleiding naar school te brengen, maar ik heb een bakfiets. Voorheen vond ik dit reuze handig, want daar pasten niet alleen mijn eigen kinderen in, maar ook het goed gevulde rugzakje van Thomas, onze buurjongen. Zijn rugtas zit zo vol met gedragsstoornissen dat zijn eigen broodtrommeltje er niet meer in past. Maar sinds het NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) mijn bakfiets tot potentieel IS-instrument heeft gebombardeerd, maak ik nu onderweg de gekste dingen mee. Een keer sprong er een BOA bovenop mijn kar omdat hij van een anonieme bron had gehoord dat ik een BOM-moeder zou zijn. U snapt, dat fietst wat aangeschoten. Maar goed het gaat dus over de veiligheid van mijn kinderen. Ik ben nog niet vergeten wat er onlangs gebeurde met kinderen in een crèche, een zwembad, op school en bij een hockeyclub. Ik heb het eens uitgeplozen maar op de route die mijn kinderen fietsen passeren ze het allemaal! En dan heb ik het nog niet eens over de tussenliggende boerderijen. U weet wel, Marianne Vaatstra? Terwijl iedereen de vluchtelingen de schuld gaf, bleek een Hollandse boer haar te hebben vol gestampt met zijn zaad, waarna hij haar de strot af sneed.

Dus tja, al deze gevaren in acht nemend, zou het fijn zijn wanneer mijn kinderen gebruik kunnen maken van uw regeling.

In afwachting van uw antwoord,

Verblijf ik met vriendelijke groet,

Een bezorgde moeder

Oh.. en ps: mijn kinderen hebben pigment in hun huid. De één wat meer dan de ander. Kunt u er voor zorgen dat ze niet door een PVV’er worden begeleid? Gewoon preventief en om te voorkomen dat ze anders tijdens schooltijd het land uit worden gefietst?

Oh… En liever ook geen BOA. Niet dat dit heus geen lieve en slimme mensen kunnen zijn, maar de kans is gewoon niet zo groot.

Oh… En liever eigenlijk ook geen autochtone man. Niet dat ik ze allemaal over één kam wil scheren, maar veel pedoseksuelen zijn autochtone mannen.

Misschien (als ik een voorstel mag doen) liefst door een vluchteling? Die moeten toch nog leren fietsen, hebben overdag niets te doen en dan kan hij ’s avonds gelijk een hapje mee eten.

Ik hoor graag van u,

Vriendelijke groet,

Sylvia Witte

Geef een reactie

Laatste reacties (63)