1.315
21

Jurist

Terphuis (37) is geboren in Teheran (Iran). Hij groeide op in een gezin met acht kinderen. Bij zijn geboorte bleek al vrij snel dat hij problemen had met zijn ogen. Oogoperaties waren voor zijn ouders onbetaalbaar. Zijn visuele beperking houdt in dat hij 6% met zijn rechteroog kan zien en 1% met zijn linkeroog. Zijn slechtziendheid heeft hem nooit belemmerd in zijn leven, maar juist steeds uitgedaagd om verder te gaan met zijn ambities en dromen.

Terphuis woonde tot zijn achttiende in Iran. Hij vluchtte omdat hij niet kon accepteren dat hij door de autoriteiten steeds in keurslijf werd gejaagd.
Toen hij eenmaal werd genaturaliseerd, besloot hij zijn naam te veranderen.

Koninklijke kopvoddentaks

Henk en Ingrid zitten niet te wachten op een tweet over de hoofddoek van Beatrix. Ze willen echte oplossingen voor echte problemen. Wilders kan ze niet langer een rad voor de ogen draaien

Er werden weer vele berichten op de tv, radio en in de kranten verspild aan hem. Ook waren er weer heel veel tweets over zijn opmerking over de hoofddoek van de koningin tijdens haar staatsbezoek. Hij had weer het publicitaire podium helemaal voor zichzelf opgeëist. En ik lever ook helaas mijn bijdrage daaraan met dit artikel. Maar het is nodig om toch weer een artikel te schrijven om te proberen Geert Wilders te ontmaskeren. Zijn ontmaskering is een daad van moed, besef en verantwoordelijkheid.

Ik zal dit artikel echter niet lang maken. Er is immers niet veel uitleg nodig om duidelijk te maken dat de uitspraak van Wilders over die hoofddoek van de koningin echt onzin was. De majesteit heeft het zelf gezegd “echte onzin” en uit de peiling van Marice de Hond blijkt dat een overgrote meerderheid van Nederlanders achter de koningin staat in deze kwestie. Wilders had kennelijk gehoopt om met zijn uitspraak veel sympathie en begrip te krijgen van de kiezers. Maar helaas voor hem. Hij moet er ook zo langzamerhand gaan inzien dat zijn islamagenda toe is aan vernieuwing.

Wilders moet zich niet langer verschuilen in zijn digitale bunker om vervolgens vanuit de gaten van zijn bunker onzinnige tweets te schieten; bijvoorbeeld over de hoofddoek van de koningin. Want wie zit er nou daarop te wachten. Hij moet gaan kijken in de bouwsector om te zien hoeveel ontslagen momenteel daar vallen. En hij moet in de verzorgingstehuizen gaan kijken om met eigen ogen te zien hoe het gesteld is met kwaliteit van de zorg in Nederland. Wilders moet ook eens gaan kijken in de haven van Rotterdam om te te zien in hoeverre de Nederlandse economie afhankelijk is van de export van producten naar het buitenland. Hij is per slot van rekening een volksvertegenwoordiger.

Bij de verkiezingen van 2010 hebben anderhalf miljoen kiezers op de PVV gestemd. Zij hebben niet op deze partij gestemd voor een twitterberichtje van Geert over één of ander onzinnig onderwerp. Vorig jaar oktober was een er een onderzoek van het tv-programma EenVandaag onder de kiezers van de PVV. Vrijwel alle ondervraagden gaven aan teleurgesteld te zijn in Geert Wilders en zijn partij. Die kiezers hadden namelijk gehoopt dat Wilders zal opkomen voor hun belangen. In de ogen van die kiezers waren de hoofddoekjes niet het probleem in Nederland. Hun problemen waren de werkloosheid, hoge kosten van de zorg, de maandelijkse huur, kosten van kinderopvang en de dalende prijs van huize
Wat de kiezers van de PVV willen zien, is dat Wilders en zijn partij met plannen komen om meer bannen te creëren, de gezondheidszorg betaalbaar te houden, hypotheekrenteaftrek aan te pakken, ouderenzorg te verbeteren, te zorgen voor een beter openbaar vervoer enzovoort. Dit zijn de echte problemen, waarmee de hardwerkende Nederlander te kampen heeft. En Wilders heeft steeds beweerd dat hij wil opkomen voor de hardwerkende Nederlanders, die hij Henk en Ingrid noem
Maar steeds meer Henks en Ingrids raken in deze tijden hun baan kwijt en kunnen hun huur, kinderopvang, zorgpremie en andere lasten niet meer betalen en gaan zo een onzekere tijd tegemoet. Deze mensen kun je niet tevreden stellen met een twitterberichtje over de hoofddoek van de koningin. Deze mensen verwachten van onze politici, dus ook van Wilders, echte oplossingen voor hun probleme
Geert, de boodschap is duidelijk, niet twitteren of lullen maar poetsen. Voordat je het weet, zijn er nieuwe verkiezingen en dan heb je Henk en Ingrid weer heel hard nodig om aan de macht te komen. Geert, bedenk één ding en dat is dat je niet eindeloos al die Henks en Ingrids een rad voor de ogen kunt blijven draaien.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op


Laatste publicatie van Sander Terphuis

  • De Worstelaar

    De Iraanse rebel met een oer-Hollandse naam

    2015


Geef een reactie

Laatste reacties (21)